Anne Altuntaş: Katiller ağır şekilde cezalandırılmalı

Adana Kadın Platformu, Adana’da bir hafta içinde 2 kadının erkekler tarafından katledilmesini protesto etti. Eşi tarafından dövülerek katledilen Şehriban Elmas’ın annesi Aynur Altuntaş, kızının katillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Adana Kadın Platformu, son bir hafta içerisinde Adana’da katledilen iki kadın Songül Erçil ve Şehriban Elmas için açıklama yaptı. Songül Erçil’in cenazesinin bulunduğu Adli Tıp önünde yapılan açıklamaya Şehriban Elmas’ın ailesi ve akrabaları da katıldı. “Songül’den Şehriban’a katledilen kadınlar isyanımızdır” pankartı açan kadınlar, “Katillerden hesabı kadınlar soracak”, “Ezilen kadınlar onurumuzdur” sloganları attı.

Şehriban Elmas’ın annesi Aynur Altuntaş, katil zanlısı İzzet Elmas’ın sadece tutuklanmasına tepki göstererek, Elmas’ın anne ve babasının da tutuklanması gerektiğini söyledi. İzzet Elmas’ın cinayeti anne ve babası ile birlikte işlediğini söyleyen anne Altuntaş, cinayeti işleyenlerin en ağır cezaya çarptırılmasını istedi. Açıklamada konuşan Şehriban’ın akrabalarından Hatice Kurt’da cinayetin tek kişinin yapacağı iş olmadığını belirterek müebbet hapis cezası verilmesi gerektiğini söyledi.

‘DEVLET CİNAYETİ MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞTI’

Ardından açıklama yapan Adana Kadın Platformu üyesi Dilara Akgöz,yüzlerce kadın için sokağa dökülen kadınların bu sefer de Songül ve Şehriban için sokağa döküldüğünü söyledi. Akgöz, “Songül Erçil 03.12.2016 tarihinde kahvehane çalışanı tarafından önce boğuldu daha sonra çekiç ve bıçakla altı parçaya ayrılarak katledildi. Olayın üstünden 1 hafta geçmesine rağmen bedenin tüm parçaları hala bulunamamış ve katil devlet aklı ile cinayeti meşrulaştırmaya çalışmıştır” dedi. AK Parti hükümeti döneminde daha da artan kadın cinayetlerinin ne yazık ki toplumda duyarsızlaşmaya başladığını ifade eden Akgöz, Songül Elçil cinayetine olan öfke dinmezken 3 gün sonra eşi ve ailesinin işkencesi sonucu hayatını kaybeden Şehriban Elmas haberini aldıklarını belirterek, “Hayatlarımızı şiddet sarmalı ile kuşatmış eril zihniyet ve onun kurumsallaşmış hali kadının yaşamını, sözünü, bedenini tahakküm altına almaya çalışırken bizi itaate zorlamış ve buna uymayan kadınları katletmiştir. Bir kadın cinayeti daha başlıklı haberlerin arkasında ölümler artmaya devam ederken, katledilen kadınlar da devlet kurumları için sadece rakamdan ibaret kalıyor ve cinayetleri önlemek adına hiçbir adım atılmıyor” ” dedi.

‘ÖFKEMİZ HER YERDE’

Yükselen kadın isyanının ve öfkesinin evlerden, işyerlerinden, kampüslerden, sokaklardan ve her bir kadın bedeninden çıkarak o erkek egemen sistemi bu topraklardan silene kadar dinmeyeceğini dile getiren Akgöz, “Kadınların elleri ile eşitlik ve özgürlük için kızkardeşliğin ülkesini kuruncaya, emeğimiz ve haklarımız özgür oluncaya dek mücadelemiz devam edecektir” sözlerinde bulundu.

EN SON EKLENENLER