‘Zorlanıyoruz ama vazgeçmiyoruz’

Kapısına mühür vurulan VAKAD’ın üye ve aktivistleri, cadde, sokak ve otobüs duraklarında kadınları dinleyip başvuru almaya devam ediyor.

Kanun Hükmünde Kararname ile (KHK) kapatılan dernekler arasında bulunan Van Kadın Derneği’nin (VAKAD) üye, aktivist ve çalışanları kentin sokak, cadde ve duraklarında kadınları dinleyerek, başvuru almaya devam ediyor. Şiddet mağduru kadınlara verdiği destek, okuryazarlık ve farkındalık kursları yarıda kalan derneğin 6 çalışanı, 20 üyesi ve 30 aktivistinin mücadelesine ara vermediğini belirten VAKAD Başkanı Songül Özünver, derneğin bu yıl her zamankinden daha fazla başvuru aldığını söylüyor.

Çalışmalara devam

“Kadınların birikmiş emeğinden kolay vazgeçmeyeceğiz” diyen Özünver, Başbakanlık başta olmak üzere birçok resmi kurum ve kuruluşa her kadının bir hikayesi olduğunu anlatan fakslar yolladıklarını belirterek, “Aslında hiç durmadan VAKAD’ın bu kadın hikayeleri üzerine var olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Zorlanıyoruz ama ne biz ne de kadınlar vazgeçmiyoruz” diye konuştu. Daha önce takip ettikleri kadın duruşmalarını da takip etmeyi sürdürdüklerini ifade eden Özünver, “VAKAD aktivistleri adliye koridorlarında olmaya devam ediyor” dedi. 12 yıl boyunca biriktirdikleri kitap, başvuru, dergi arşivlerine el konulduğunu hatırlatan Özünver, arşivlerini kurtarmak için birçok yere başvuru yaptıklarını ama hala olumlu bir sonuç alamadıklarını belirtti. Özünver, Anayasa Mahkemesine başvurmaya hazırlandıklarını paylaştı.

Nimet Ölmez / Wan

EN SON EKLENENLER