Özgür Kadın Vakfı kadınları evden çıkarıyor

Rojava’nın Qamişlo kentinde Özgür Kadın Vakfı, kadınların yaşamın her alanında aktif hale gelmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Ekonomi, sağlık çalışmlarının yanı sıra spor etkinlikleri de düzenleyen vakıf, kadınları evden yaşam alanlarına taşıyor.

Kadın istihdamı artıyor

Tekstil atölyeleri ile kadın istahdamına katkı yapmayı hedeflediklerini söyleyen dikim öğretmeni Helîma Mihemed, kadının kendi ekonomisini geliştirmesi gerektiğini belirtiyor ve şöyle devam ediyor: “Kadının yaşamın her alanında kendi rengiyle katılımı gerekli. Buraya gelen kadınlar haftanın 3 günü eğitim görüyor.”

Hem sağlıklı bir yaşam hem de kadınları bir araya getiren bir aktivite olarak düzenlenen spor eğitimlerine de birçok kadın katılıyor. Spor öğretmeni Sêva Tahir, “Sporun sağlık için önemini herkes biliyor, bu yüzden kadınların spor yapması önemli” diyor. Vakıfta kadınlara sağlık ve ilk yardım eğitimleri de veriliyor.

Vakıf bünyesinde ayrıca çocuklar için müzik eğitimi veriliyor ve 6 ay süren eğitimin ardından kursu tamamlayan öğrenciler kültür merkezlerinin müzik gruplarında yer alıyor.

Warşan Salih/Qamişlo-Anha

EN SON EKLENENLER