TSK ve ÖSO El Bab’a girdi

TSK ve ÖSO gruplarının güney batı ve doğudan El Bab’a girdiği ve dış mahallelerinde sokak savaşlarının başladığı belirtildi.

Minbic ve Bab Askeri Meclisleri’nin doğudan, rejim ve Demokratik Suriye Güçleri (QSD) ile destekledikleri yerel askeri güçlerin batıdan ve güneyden kuşattığı El Bab’a, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) grupları güney batı ile doğudan girdi. Son bir haftadır doğudan Minbic-El Bab yolunu ve batıdan yerel askeri güçlerin önünü kesip, TSK’nin de desteğiyle El Bab’ta bulunan DAİŞ ile yoğun çatışmalara giren ÖSO grupları, Bab’ın dış mahallerinde sokak savaşlarına başladı.

Kimin alacağının merakla beklendiği El Bab’a giren TSK ile ÖSO gruplarının, güney batıdaki buğday silolarında hakimiyeti sağladığı belirtiliyor.

ÖLÜ VE YARALI TAŞINIYOR

Öte taraftan sokak savaşları konusunda büyük tecrübeye sahip DAİŞ ile savaşan ÖSO ve TSK’nin ağır kayıplar verdiği ve önceki geceden itibaren aralıksız sınırdaki El Rai’ye (Çobanbey) yaralı ve ölü taşındığı belirtiliyor. Ambulans ve helikopter hareketliğinin bir an olsun durmadığı El Rai’den alınan ölü ve yaralılar, Kilis ve Antep hastanelerine taşınıyor.

Öte taraftan rejim yanlısı haber sitelerinde Halep’ten sonra Bab’ın hedefleneceği belirtilirken, Rakka operasyonuna yoğunlaşan QSD güçlerinin de El Bab’tan vazgeçmediği kaydedildi.

RUSYA VE ABD’NİN HESAPLARI

Kobanê, Tişrin, Hesekê, Girê Spî, Minbic’ta DAİŞ’le sokak savaşları verip ağır kayıplar ile sonuç alan QSD’nin, ÖSO gruplarının El Bab’ta DAİŞ’i zayıflatmasını ve ardından El Bab’a operasyona öncelik vereceği ise iddialar arasında. Özelikle bölgede Rusya desteği ile ilerleyen rejimin, El Bab’a düzenleyeceği operasyonda meşruiyet sorunu yaşamayacağı ve sonuç alacağı kaydediliyor. Bu sebeple de rejim ve Rusya’nın ÖSO gruplarını El Bab’ta bitirmeyi planladığı belirtilirken, ABD’nin ise TSK’yi El Bab’a çekerek iktidarı zorlamayı planladığı iddia ediliyor.

EN SON EKLENENLER