TV 10 çalışanları bir kez daha Galatasaray’daydı

Kapatılan TV 10 çalışanları bir kez daha “Alevilerin sesi susturulamaz” sloganıyla Galatasaray Meydanı’nda biraraya geldi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile televizyonları kapatılan TV 10 çalışanları, başlattıkları “Alevilerin sesi susturulamaz” eyleminin 10’uncu haftasında da Galatasaray Lisesi önünde biraraya geldi. Eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetici ve üyeleri, Ay ışığı Sanat Merkezi temsilcileri, Karadeniz İsyandır Platformu, üyeleri, Tüm Tokatlılar Derneği (TÜM-TOKDER), Alevi örgütleri ve çok sayıda kişi katıldı. “Alevilerin sesi TV 10 susturulamaz” pankartının açıldığı eylemde sık sık “Özgür basın susturulamaz”, “Alevilerin sesi susturulamaz” ve “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atıldı.

Eylemde konuşan Karadeniz İsyandır Platformu üyesi Eren Dağıstan, “Dereler kapatılsın diye uğraşanlar kanalları kapatıyor. TV 10 derelerin, yaylaların, dağların, evimizin ve bizim sesimizdir. Sesimiz susturulamaz” dedi. TÜM-TOKDER Başkanı Hasan Bayrak, “TV 10 bizim sesimiz soluğumuz” diyerek seslerinin kısılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Eylem, Karadeniz Gurubu şarkıları ile son buldu.

EN SON EKLENENLER