İstanbul’da patlama: 30’u polis 38 kişi yaşamını yitirdi

Beşiktaş’ta iki bombalı saldırı düzenlendi. İşçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 30’u polis 38 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade ederken, 155 kişinin hastanelerde tedavi gördüğünü, yaralılardan 19’unun durumunun ağır olduğunu kaydettti 

İstanbul Dolmabahçe’deki Beşiktaş Vodafone Arena’nın yanında ve Maçka Parkı’nda iki bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 30 polis, 8 sivil yaşamını yitirdi, 166 kişi de yaralandı. Saldırıyla ilgili açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, “Bombalı saldırı sırasında önce Beleştepe olarak isimlendirilen yerde seyir halindeki bir araç patlatıldı, 45 saniye sonra polislerin olduğu yerde Maçka Parkı’nda bir kişi durduruldu, kendini havaya uçurdu” dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, saldırıyla ilgili 13 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırıldı

Polise yönelik düzenlenen bombalı saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Olayda ilk etapta yaralanan çok sayıda polis çevredeki araçlar tarafından hastanelere kaldırıldı. Yaralılar Şişli Etfal Hastanesi, Okmeydanı Araştırma Hastanesi, Gümüşsuyu eski Asker Hastanesi ve Amerikan Hastanesi başta olmak üzere çevre hastanelere kaldırılırken, bazı polislerin olay yerine yakın pikaplarla hastaneye getirildi. İstanbul Beşiktaş’taki bombalı saldırıya ilişkin, olay yeri inceleme ekipleri çalışma başlattı. Olay yerine gelen ekipler, Maçka Parkı’nda araştırmalarını sürdürüyor.

23 yaralının tedavisi devam ediyor

Yaralıların büyük çoğunluğunun getirildiği Şişli Etfal Hastanesi’nden saat 3.30’da yapılan açıklamada, 26 yaralının tedavilerinin tamamlanarak taburcu edildiği, 23 yaralının tedavilerinin de devam ettiği duyuruldu.

5 savcı görevlendirildi

Patlamayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş’ta polise yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin Terörden Sorumlu Başsavcıvekili İsmail Uçar ile 5 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

Yollar trafiğe kapatıldı

İstanbul’da yaşanan patlamanın ardından bazı yollar trafiğe kapatıldı. Buralarda sivillerin geçişine izin verilmiyor. Vodafone Arena’da yaşanan patlama nedeniyle alınan güvenlik önlemleri doğrultusunda Unkapanı Köprüsü, Ortaköy-Beşiktaş yönü, Gümüşsuyu-Dolmabahçe ve Karaköy-Dolmabahçe hattı trafiğe kapatıldı. Gümüşsuyu’ndan stada inen yolda da Maçka’dan itibaren geçişlere izin verilmiyor.

Yayın yasağı

İstanbul’daki patlamaya yayın yasağı getirildi.

Bakanlardan açıklama

Beşiktaş Vodafone Arena’da ve Maçka Parkı yakınında meydana gelen patlamaların ardından İstanbul’a gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ İstanbul Polis Eğitim ve Kongre Merkezi’nde patlamaya ilişkin açıklama yaptı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, şunları söyledi: “Maalesef bugün 22.29 sıralarında Beşiktaş stadının çıkışında elim bir terör saldırısı ile karşı karşıya kaldık. Beşiktaş taraftarı ve ardından Bursaspor taraftarı stadı terk ettikten sonra statta kalan Çevik kuvvet ekibine bombalı saldırı oldu. Oradan geçmekte olan seyir halindeki bir araç patlatıldı. 45 saniye sonra da Maçka parkında bir kişi kendini patlattı. Bildiğiniz gibi geçen yıl 2015 Temmuz ayı itibari ile Suruç (Pirsûs) Katliamı’ndan bu yana Türkiye terör saldırılarının tehdidi altındadır.”

7 Polis 2 sivil yaşamını yitirdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklaması ise şöyle: “Beşiktaş-Bursaspor maçı ardından Bursaspor taraftarı tahliye olduktan sonra çevik kuvvet ekiplerimizin toplanma yerinde el düzenekli olduğunu değerlendirdiğimiz bomba yüklü bir araç el düzeneği ile patlatılıyor ve orada olay yerinde şehitlerimiz ve yaralılarımız oluyor. 45 Saniye sonra Maçka Parkı’nda yine bağlantılı olduğunu düşündüğümüz bir başka canlı bomba polisler tarafından fark ediliyor tertibat alınıyor etraflı ama araç patlatıldıktan hemen sonra polislerin ortasında kendisini patlatıyor.”

Bakan Soylu son yaptığı açıklamada , 30’u polis 38 kişinin yaşamını yitirdiğini, 155 kişininde yaralı olduğunu söyledi. Yaralılardan, 19’unun durumunun ağır olduğu belirtildi.

Beşiktaş Belediyesi’nden açıklama

Beşiktaş’ın resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre, Özel Güvenlik Şube Emniyet Müdürü ve Kongre üyesi Vefa Karakurdu ve Kartal Yuvası Çalışanımız Tunç Uncu yaşamını yitirdi.

Valilikten açıklama

İstanbul Valiliği, Beşiktaş’ta dün meydana gelen patlamada yaralıların son durumuna ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, 19’u yoğun bakımda 155 yaralının hastanelerde tedavi gördüğünü belirtti.

EN SON EKLENENLER