HDP’li Konca ‘adli kontrol’ ile serbest bırakıldı

Ankara’da gözaltına alınarak getirildiği Batman Adliyesi’nde, savcılık sorgusu sonrası tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, “adli kontrol” şartıyla serbest bırakıldı

Ankara’da dün gece saatlerinde Meclis Genel Kurulu çıkışında HDP Grup Başkan Vekili Çağlar Demirel ile birlikte gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Besime Konca, hakkında Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Batman’a getirildi. İfadesi alınmak üzere Batman Adliyesi’ne getirilen HDP’li Konca’nın avukatlarının nezaretinde ifadesi alındı.

Savcılık sorgusu yapılan Konca, ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Hakkında tutuklama talep edilen Konca, adliye koridorunda beklediği o sırada şu açıklamalarda bulundu: “Dün gece çok hızlı bir şekilde gözaltına alındık. Zaten KCK Ana Davası’nın kararını hukuksuz bir biçimde kaldırdılar. Oradan bir şey çıkmayacağı gibi bütün bu çalışmalar referandum hazırlığıdır. Sarayın diktatörlüğü topluma kabul ettirme çabasıdır. Ama kimse Türkiye toplumunun aklı ve zekasıyla oynamalıdır. Özgürlük ve demokrasi sonunda kazanacaktır. Bu kapıdan girdiğimizde kararı bağımsız mahkemeler değil, Saray verecektir.”

Bu açıklamaları sırasında kendisine eşlik eden polislerce engellenen Konca, çıkarıldığı nöbetçi mahkemede, savunması alındıktan sonra “adli kontrol” şartıyla serbest bırakıldı.

EN SON EKLENENLER