Enes’in babası: 10 yıl sonra gelen adaleti ne yapayım!

Diyarbakır’da 2006’da öldürülen 8 yaşındaki Enes Ata’nın babası Selamettin Ata, AİHM kararına rağmen sanık polisler hakkında beraat verilmesine tepkili. Hukuka olan inancını yitirdiğini dile getiren Ata, “10 yıldan sonra gelen adaleti ben ne yapayım” dedi.

Diyarbakır’da 28 Mart 2006 tarihinde düzenlenen cenaze törenlerinin ardından çıkan olaylarda polisler tarafından açılan ateş sonucu kalbine kurşun isabet etmesiyle yaşamını yitiren 8 yaşındaki Enes Ata ile gaz kapsülünün başına isabet etmesiyle katledilen 14 yaşındaki Mahsum Mızrak’a ilişkin Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 33’üncü duruşmada sanık polislerin beraatı istendi. Sanık polisler H.A., B.Ö. ve N.Ö. hakkında ömür boyu hapis istemiyle açılan davanın duruşmasında, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Türkiye’yi suçlu bulması kararıyla görülmesine rağmen sanık polisler hakkında beraat istendi.

‘HUKUKA OLAN İNANCIMI YİTİRDİM’

Enes Ata’nın babası Selamattin Ata, AİHM kararına rağmen sanık polisler hakkında beraat talep edilmesine tepkili. Kararda “Ateşin güvenlik güçlerinin silahından açıldığı” tespitine rağmen adil yargılamanın yapılmadığını ifade ederek, “Her şey ortada, bir umut ve beklentim yok. Sadece takip ediyorum. Güvenlik güçlerinin vurduğunu kendileri de inkar etmiyor. Mahkeme kararı olmadan elbiseleri imha edildi. Emanetteki kurşunlar kaybedildi. Bu saatten sonra ne bekleyebilirim” dedi ve hukuka olan inancını yitirdiğini söyledi.

’10 YILDIR EVLAT ACISI İLE YAŞIYORUM’

Duygularını “10 yıldır evlat acısı ile yaşıyorum” sözleriyle ifade eden ve oğlu Enes’i kaybettiği günden bu yana mahkeme salonlarından ayrılmayan baba Ata, “İşkence içinde işkence yaşıyoruz adalet beklentim yok. Sonucun beraat olacağını biliyorum. Ancak sonuna kadar mücadele edeceğim. 10 yıldan sonra gelen adaleti ben ne yapayım! Katiller hala görevlerinin başında, emekli olacak neredeyse. Benim ödediğim vergiler ile maaşlarını alıp, ellerini kollarını sallayarak dolaşıyorlar” diyerek, oğlunu katledenlerin peşini bırakmayacağını dile getirdi.

Baba Ata, oğlunun faillerinin cezalandırılmamasıyla yeni çocukların katledilmesine cesaret sağladığını söyledi. Mahkemenin Enes’in çocuk olduğundan dolayı para kazandıramayacağı dolayısıyla cüzi tazminat ile davayı kapatmayı amaçladığı bilgisini paylaşarak, kendilerinin 250 bin lira tazminat davası açtıklarını belirtti.

EN SON EKLENENLER