Şengal’den uzakta bayramlarını kutladılar

DİYARBAKIR – Diyarbakır’da 2 yıldır yerleştirildikleri kampta yaşamlarını sürdüren Êzidî aileler, kutsal Êzî Bayramı’nı kutladı.

DAİŞ saldırıları nedeniyle 2 yıl önce Şengal’den Diyarbakır’a gelip, yerleştirildikleri Yenişehir Belediyesi’ne ait kampta yaşamlarını sürdüren Êzidîler, kendileri için kutsal önemdeki Êzî Bayramı’nı kutladı. Aralık ayının ilk Cuma günü sonrasındaki Salı günü başlayıp, Perşembe gününe kadar oruç tutan Êzidîler, bu ritüelleri yerine getirdikten sonra bugün ise bayramlarını kutladı.

Birbirleriyle bayramlaşan kamp sakinleri, yine birbirlerine ikramlarda bulundu.

ZİYARET MUTLU ETTİ

Kamp sakinlerinin bayramlarını kutlamak için HDP Diyarbakır Milletvekilleri Feleknas Uca ve Sibel Yiğitalp ile birlikte HDP ve il örgütleri yöneticileri de kampa ziyarette bulundu. Yaılan bu ziyaretten büyük memnuniyet duyan kamp sakinleri, siyasilerle bayramlaşıp, teşekkürlerini sundu. Heyet, tüm kampı çadır çadır gezerek, ailelerin bayramlarını kutladı. Bu ziyaretler sırasında diğer kamp sakinleri de heyete eşlik etti.

Yapılan ziyaretlerde aileler, heyete bayram için hazırladıkları ikramlarda bulundu. Yine kampta kalan Êzidî kadınlar, bayram için taşlardan yaptıkları ocaklar başında ekmek yapıp, komşulara ekmek dağıttı.

Kampta kalan çocuklar da ellerinde poşetlerle dolaşıp şeker toplayıp, ikramları kabul etti.

JANDARMA RAHATSIZ OLDU

Ziyaretlerini sürdürdükleri sırada kampa gelen jandarma ekipleri ise, heyete burada ne yaptıklarını sordu. Heyetin bayram ziyaretine geldiklerini söylemesine rağmen askerler, kimlik kontrolü yaptı. Kimlik kontrollerinin ardından ziyaretlerini noktalayan heyet, ailelerle vedalaşıp kamptan ayrıldı

EN SON EKLENENLER