Askerleri taşıyan otobüse saldırı: 13 asker yaşamını yitirdi

Kayseri’de askerlerin içinde olduğu araca saldırı düzenlendi. TSK tarafından yapılan açıklamada saldırıda 13 askerin yaşamını yitirdiği, 48 askerin yaralandığını duyurdu

Kayseri’de izne çıkan askerleri taşıyan otobüse bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlendi. Şehir merkezine 5-6 kilometre uzaklıktaki Talas Caddesi’ndeki Atatürk Bulvarı’nda gerçekleşen saldırının, çarşı iznine çıkan Kayseri Komando Tugayı’na bağlı özel birlikleri taşıyan otobüse yönelik yapıldığı belirtildi. Saldırıda 13 askerin yaşamını yitirdiği 44 askerin yaralandığı belirtildi.

Saldıran araç 71 plakalı

Otobüse yönelik saldırının, 71 plakalı Kırıkkale’ye bağlı bir aracın soldan otobüse yanaşmasının ardından meydana geldiği bildirildi. Otobüsdeki yaralılar olay yerine yakın olan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ile çevredeki diğer hastanelere kaldırıldı. Otobüste sıkışan 2 yaralı da itfaiyenin yardımıyla çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Yayın yasağı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başbakanlık tarafından Kayseri’de meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi.

Kayseri Vali’sinden açıklama

Saldırıyla ilgili bir açıklama yapan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, “Otobüsün yanında bomba yüklü bir araç patlatıldı, şehit ve yaralılarımız var” dedi.

TSK’den açıklama

Saldırıya ilişkin TSK tarafından yapılan açıklamada 13 askerin yaşamını yitirdiği, 48 askerin de yaralandığı duyuruldu.

Komandolar hedef alınmış

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise saldırının tarz itibariyle 44 kişinin yaşamını yitirdiği Beşiktaş’taki saldırıya benzediğini ifade ederken, “Özel yetiştirmeye gayret ettiğimiz komandolarımız hedef alınmıştır” dedi.

KAYSERİ

EN SON EKLENENLER