FEDA: Alevi kanallarını Emevi zihniyeti kapatıyor

YOL TV’nin RTÜK tarafından yayının karartılmasına birçok demokratik kitle örgütünden tepkiler gelmeye devam ediyor. Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) sayfasından yaptığı açıklamada ” Alevi kanalı olan YOL TV, RTÜK kararıyla kapatıldı, daha önce de, yine bir alevi kanalı olan Tv10 da bu darbeci tekçi zihniyetle kapatıldı.”

Kapatılan YOL TV ‘nin yanında olduğunu söyleyen  Demokratik Alevi Federasyonu “Bu Muaviye ve Emevi zihniyetini en sert şekilde lanetliyor ve kınıyoruz. Alevi inancın sesi olan YOL TV ve TV10 hakkın ve hakikatin sesi olduğu için susturulmak isteniyor. Çünkü her iki kanal da bu tekçi sansürcü ve yeşil Sünni İslam faşizmi tarafından kapatılmak isteniyor.   

“BİRLİK OLMA ÇAĞRISI”

 TV10 ve YOL TV hakkın hakikatin sesi olmaya devam edecektir. Bir kez daha Alevi inanç topluluklarını her alanda dayanışmaya çağırıyoruz. Birlik olmanın vakti olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır.” 

 YOL TV ve TV10’un sesi tüm Mezopotamya ve Anadolu halklarının, inançlarının sesi olduğu söylenen açıklamada, “Bu tekçi AKP iktidarı mazlumların, zulme karşı direnenlerin sesinden korktuğu için Alevilerin sesini kısmak ve alevi kanallarını kapatmak istiyor. Ama her zaman mazlumun sesi ve ahı her yerde zalime meydan okumasını bilen bir ses olmuştur. Nefesleriyle, semahlarıyla, zikirleriyle, kendi Alevi kimliklerini inançlarını sahiplenmeye hep çalışmışlardır” denildi.    

 

EN SON EKLENENLER