Diyarbakır ve İstanbul’da gazeteciler gözaltına alındı

Diyarbakır’da yapılan ev baskınında DİHABER Haber Şefi Ömer Çelik, İstanbul’da ise DİHABER Diyarbakır muhabiri Metin Yoksu ile Diken Yazarı Tunca Öğreten, gözaltına alındı. BirGün Gazetesi Çalışanı Mahir Kanaat’ın da gece saatlerinde gözaltına alındığı öğrenildi.

Diyarbakır’da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında DİHABER Haber Ajansı Haber Müdürü Ömer Çelik, gözaltına alındı. Çok sayıda polis tarafından yapılan ev baskınında evdeki eşyalar dağıtılırken, Çelik’in darp edildiği belirtildi. Gözaltı gerekçesinin ise yaptıkları haberler nedeniyle olduğu belirtiliyor.

Gazeteci Tunca Öğreten ise İstanbul’da gece 03.00 dolaylarında evine gelen polislerce gözaltına alındı. Evde 3 saat arama yapan polislerin gözaltı gerekçesini ‘terör örgütü üyeliği’ olarak açıkladı. Öğreten sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

DİHABER Muhabiri Metin Yoksu da İstanbul’daki evinden gözaltına alındı. Gece saatlerinde Bahçelievler ilçesi Soğanlı mahallesinde bulunan evine özel harekat polisleri tarafından yapılan ev baskınında aile fertlerinin tüm telefonlarına el konuldu.

Yolculuk Gazetesi İmtiyaz Sahibi Eray Sargın’ın da İstanbul’da evlerine yapılan polis baskınında gözaltına alındığı öğrenildi.

Ayrıca kapatılan Özgür Radyo’nun Genel Yayın Koordinatörü ve ETHA Sorumlu Müdürü Derya Okatan hakkında da gözaltı kararı bulunuyor. Okatan’ın ikametgah adresinin basıldığı, ancak evde olmadığı için gözaltına alınmadığı belirtildi.

GAZETECİLERE İŞKENCE EDİLMİŞ

DİHABER’de yer alan habere göre, yapılan ev baskınında özel harekat timlerinin gazetecilere ‘saatlerce’ işkence yaptığı belirtiliyor. Ayrıca verilen bilgide ailenin kapıyı açması ile birlikte Çelik’in annesini ve eşini yere yatırıldığı ardından darp edildiği bildirildi. (HABER MERKEZİ)

EN SON EKLENENLER