Bab seferi için sevkiyat

Son günlerde Bab’ta DAİŞ’ten ağır darbe alan TSK, kente askeri sevkiyat yapmaya devam ediyor. 30 Aralık günü de Kocaeli’den kente tank sevkiyatı yapıldı

“Fırat Kalkanı” harekatı kapsamında Bab kapılarında peş peşe darbeler alan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bölgeye askeri sevkiyat yapmaya devam ediyor. 30 Aralık’ta Kocaeli’nden Dîlok’a (Antep) yoğun zırhlı araç sevkiyatı yapıldı. Demiryolu ile yola çıkarılan zırhlı araçların içinde tank, panzer, zırhlı personel taşıyıcı (ZPT) ve zırhlı muharebe araçlarının (ZMA) olduğu öğrenildi.

Yoğun sevkiyat

Sevkiyat sırasında Gar çevresinde geniş güvenlik önlemi alınırken, zırhlı araçların Bab içinde yürütülmesi planlanan meskûn mahal çatışmalarında kullanılacağı belirtiliyor. Daha önce de İstanbul başta olmak üzere değişik kentlerden çok sayıda zırhlı araç bölgeye nakledilmişti. Ancak Bab’ta DAİŞ’in direnişe geçmesi üzerine son sevkiyatın diğerlerinden daha fazla olduğu dikkatlerden kaçmadı.

Ağır darbe almışlardı

TSK ve ona bağlı gruplar, iki hafta önce Bab’a girmek için kentin batısından kapsamlı bir saldırı başlatmıştı. Ancak Şêx Akil Tepesi ve hastane civarında DAİŞ’in yaptığı karşı saldırıda TSK ağır kayıplar vermişti. Resmi rakamlara göre bir gecede 19 bordo bereli yaşamını yitirdi, 33 bordo bereli de yaralandı. DAİŞ ise TSK ile silahlı grupların yaralı, ölü ve esir sayısını 171 olarak açıklamıştı. Ayrıca ele geçirilen çok sayıda tank ve zırhlı aracın görüntüleri yayınlanmıştı. Ancak silahlı grupların ölülerine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Şehir savaşı başlamadı

Bab’a geçtiğimiz günlerde de Kayseri Komando Tugayı’ndan yeni birlikler sevk edilmişti. Ayrıca Halepten Îdlib’e tahliye edilen gruplardan bin 400 kişinin de bölgeye nakledildiği öğrenilmişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümetin “bitti bitiyor” dediği Bab’ta TSK ve ona bağlı gruplar hala kente girmiş değil. Ağır darbe alınan Şêx Akil Tepesi ile hastane de DAİŞ’in elinde. Saldırıların yoğun olduğu gece Türkiye ABD’den hava desteği istemiş ancak olumlu yanıt alamamıştı. Ancak 3 gün önce Rusya’dan Türkiye’ye hava desteği geldi.

BAB

EN SON EKLENENLER