Ankara Gar Katliamı davası… Müşteki Sadettin Sert: Devletin bilgisi dahilinde kendilerini patlattılar

10 Ekim Ankara Gar Katliamı davası duruşmasına müşteki ifadeleriyle devam edildi. 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden duruşmaya müştekiler ve avukatları yanı sıra çok sayıda kişi izleyici olarak katıldı.

Müşteki Yunus Kaynak, kamu görevlileri, TOMA 1, TOMA 5 ve TOMA 21’in görevlileri ile Sıhhiye’ye park edilen itfaiye ekiplerinden şikayetçi oldu.

“CUMHURBAŞKANI’NDAN ŞİKAYETÇİYİM”

Müşteki Yılmaz Ceret ise “IŞİD’li katiller katliamı gerçekleştirdi. Ama suçlu devlet, katliamı örgütleyen olarak. Herkes görevini yaptı o gün. İhmal yok, kasıt var. En son gaz atan polisler de ölüm sayısını artırmak üzere görev yaptı. Başbakan, Sağlık Bakanı, Emniyet Müdürü, İstihbarat Şube’den, gaz atan polislerden ve Cumhurbaşkanı’ndan şikayetçiyim” ifadelerini kullandı.

Mahkemeyede ifade veren müştekiler şunları söyledi:

“DÖNEMİN BAŞBAKAN’I ‘ÖFKELİ ÇOCUKLAR’ DEDİ”

Müşteki Yunus Akıl:

Türkiye tarihinin en büyük katliamına tanık oldu. Arkadaşlarımız gözlerimizin önünde parçalandı. Bu sıradan bir olay değil. Türkiye dış politikası diğer ülkelerdeki cihatçı gruplarla ilişkiler üzerine kuruluydu. Türkiye 7 yıl sonra bu politikada başarısız oldu ve politikasını değiştirdi. Yine dönemin başbakanı bizleri öldürenlere, ‘Öfkeli çocuklar’ dedi. Aynı başbakan Konya’da milli marşta kendi öldürülen yurttaşlarının yuhalanmasını seyretmiştir. Katliam devlet tarafından organize edildi, seyredildi. Katillere yol verildi. Ben şanslı olduğum içinşu anda müştekiyim. Benim arkadaşlarım şanssızdı ama. Arkadaşlarımız bize siper olduğu için bizler hayatta kalabildi. Patlama sonrası yere yığıldım. Yardım beklerken, polis gaz attı. Yardım için gelenler önlükleriyle ağzımızı kapattığı için kurtulabildik. Bir an gözümü açtığımda polisler üzerimize doğru yürüyordu. Bir arkadaşımız uyardı da kenardan geçtiler. Yoksa belki ezilerek ölmüştüm. Bu sanıklar bu özgüveni nereden alıyor? Hizbullahçılar yakın zamanda ellerini kollarını sallayarak çıkmadı mı, Mehmet ağar bin tane kişini öldürdüğünü söylemedi mi? Burada yargılanan zavallılar da devlete güvendikleri için bunları yaptı. Buradaki annelerin her konuşmasında düşünce zincirim bozuldu. Buradaki arkadaşların tüm konuşmalarında adalet ve barış istedi. Ama bu mahkemede adalete güven yok, sadece size güveniyorlar. Biz burada kin öfke beklemiyoruz. Adalet bekliyoruz. Başbakan ve cumhurbaşkanını burada sanık ya da tanık olarak dinlenmesini istiyorum. Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de burada sanık ya da tanık olması lazım.

“DEVLETİN BİLGİSİ DAHİLİNDE ORAYA GELİP KENDİLERİNİ PATLATTILAR”

Müşteki Sadettin Sert:

Fevzi Sert’in ağabeyiyim. Ölümünden 2 ay sonra Ankara Garı önüne geldim. Oradaki sözlerimle başlayayım; Antep’ten Ankara’ya kadar elini kolunu sallayarak, devletin bilgisi dahilinde oraya gelip kendilerini patlattılar. Basında yer alan haberler böylesi bir patlamayı gösteriyodu. Ve kardeşim buraya geldiğinde eşime korkarım daha büyük patlama olacak ve daha çok insan hayatını kaybedecek demiştim. Bu önsezi değil, gelişmelerden çıkardığımdı. Elimi vicdanıma koyurum ve konuşuyorum, 14 yıllık siyasi iktidar bu katliamdan 1. derece sorumludur. Bu iktidarın halka verdiği hiç bir şey yok; gözyaşı, kan dışında. Erdoğan, ‘Keşke bu ülkeyi Yunanlar alsaydı’ diyen Ebusuud Efendi’yi övüyor.

EN SON EKLENENLER