Bebeğini sattırmadığı için işkence gördü

Güney Kürdistan’ın Silemanî kentinde eşinden sistematik olarak şiddet gören Helawa isimli kadın, “4 aylık bebeğimin satılmasına izin vermediğim için eşim işkence yaptı” dedi.

5 çocuk annesi kadının gördüğü işkencelerden dolayı kaburga ve kol kemikleri kırıldı. 20 gün önce tedavi gördüğü hastaneden taburcu olarak annesinin evine yerleşen kadın RojNews’e yaşadıklarını, “4 aylık bebeğimi satacağını duydum.Bebeğimi satmasına engel oldum, beni dövdü ve işkence yaptı. Amacı bebeği satıp yeni bir araba almaktı” sözleri ile anlattı. Eşinin çocuğu olmayan bir aile ile 9 bin dolar karşılığında anlaştığını söyleyen Helawa, bebeği satın almak isteyen ailenin kendisinin karşı çıkması üzerine vazgeçtiğini anlattı.

Şiddet arttı

Güney Kürdistan’da kadına yönelik şiddet ve toplumsal baskılar nedeniyle artan intihar vakalarına karşı hükümet ise sessizliğini koruyor.

Toplumsal Gelişme ve Gözlem Örgütü genel yöneticisi Omer Gulpi, 2016 yılında çok sayıda kadının şiddete maruz kaldığı gerekçesi ile kendilerine başvurduğunun bilgisini verdi. Sosyolog Arezu Xefur ise, artan şiddetin bir nedeninin de “toplumsal, siyasi ve ekonomik istikrarsızlık” olduğunu ifade etti.

SILÊMANÎ

EN SON EKLENENLER