Yüksek: ‘Evet’ kaosu derinleştirir

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Kamuran Yüksek, Wan’da DBP ve HDP il örgütleri tarafından düzenlenen halk buluşmasına katıldı. Salonu dolduran yüzlerce kişiye seslenen Yüksek, cezaevinde bulunan Kürt siyasetçileri selamladı. Referanduma ilişkin konuşan Yüksek, Kürt ve Türk halkının kader ortaklığına vurgu yaparak, “Bu anayasada Kürtler yok, emekçiler yok, kadınlar yok. Halkın hiçbir kesimi yok. Peki, şimdi bu toplum bu anayasaya niye ‘evet’ desin. Cumhurbaşkanı ve hükümetin yetkileri için referandum yapıyorlar” dedi.

Kürdistan’dan çıkacak sonuç önemli

Sandıktan “evet” çıkması halinde ülkenin daha derin bir kaos ve krizin içine sürükleneceğini belirten Yüksek,”Önümüze bir sandık geliyor, öyle bir ders verelim ki bir daha bu yaptıklarını yapamasınlar” diye konuştu. Referandumda Kürt illerinden çıkacak sonuçların önemine de vurgu yapan Yüksek, “Bizim kentlerimizde çıkacak sonucun ayrı bir önemi olacak. ‘Hayır’la hükümete bu mesajı vereceğiz. Tersi bir durumda inkarcıların eli daha da rahatlar” ifadesini kullandı.

İmralı kapılarını açın

İmralı kapılarının yeniden açılması ve müzakerelerin başlatılmasının altını çizen Yüksek, “İmralı kapılarını açın, özgür koşullarda müzakere ve diyalog olsun” dedi.

WAN

EN SON EKLENENLER