Kayyum Bêgir’de kadın kurumu bırakmadı

OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararneme (KHK) ile Demokratik Bölgeler Partisi’ne (DBP) ait 108 belediyenin 79’una kayyum atandı, birçok belediye eşbaşkanı da tutuklandı.

Wan’ın Bêgir (Muradiye) Belediyesi’ne de 17 Ocak tarihinde, ilçe kaymakamı Mehmet Fatih Çeliker kayyum olarak atandı. Diğer tüm belediyelerde olduğu gibi Bêgir Belediyesi’ne atanan kayyum da ilk olarak kadın çalışmalarını hedef aldı.

Belediyenin Kadın Politikaları Müdürlüğü’nü işlevsiz hale getiren kayyum, kadınlar için geliştirilen ve yapımına devam eden projeleri de durdurdu. Bêgir Belediyesi, kadınların belediye ile iletişimini arttırmak ve sorunlarına çözüm bulmak amacıyla 2014 yılında Kadın Kurulu oluşturmuş, Kadın Politikaları Müdürlüğü ise kadınların ehliyet almasını teşvik etmek ve kolaylaştırmak için çalışmalar yapmıştı. Yine kadınların konaklayabileceği Sara Kadın Konaklama Evi de belediye tarafından açılmıştı. Belediyenin kadına yönelik tüm çalışmalarını durduran kayyum, Kadın Politikaları Müdürlüğünü işlevsiz hale getirerek, konaklama evini de kapattı. Yine projesi devam eden ‘Kadın Emeği Açık Pazarı’ ve ‘Kadın ve Çocuk parkı’nın çalışmaları durduruldu ve ‘Muradiye Belediyesi Kadın Aş Evi’ de kapatıldı.

WAN

EN SON EKLENENLER