‘Newroz aydınlığa kapı araladı’

Milyonlar tarafından coşkulu bir şekilde kutlanan Newroz’a ilişkin konuşan HDP Sözcüsü Baydemir, ‘Halk Öcalan’ın 2013 Newrozu’nda ortaya koyduğu sürece sahip çıkmıştır’ diye konuştu. HDK Eşsözcüsü Koçyiğit ise, ‘Halkımız sayesinde ülke aydınlığa kapı aralamıştır’ dedi

DTK, DBP, TJA ve HDP, 2017 Newrozu’na ilişkin HDP Amed il binasında ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıya DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, HDK Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, DBP Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek, HDP Grup Sözcüsü Osman Baydemir ve TJA aktivisti Ayşe Gökkan katıldı. Konuşmasına Newroz’a sahip çıkan milyonlara teşekkür ederek başlayan Baydemir, “Korku toprağını ve kefenini yırtan bu halka bir kez daha yürekten teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

Engellemelere rağmen yüzbinlerin, hükümetin iki yıllık zulüm politikasına ‘hayır’ dediğini belirten Baydemir, “Halk yıkım politikalarının çözüm olmayacağını bilerek ‘Hayır’ dedi. Milyonlarca insan hükümete, ölüm ve zulümle değerlerimizden ve özgürlükten vazgeçmeyeceğiz dediler. Milyonlar, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve milletvekilleri, belediye başkanlarına sahip çıktı. Kazanımlarımıza dönük saldırılara karşı halkımız alanlarda cevap vermiştir. Sayın Abdullah Öcalan’ın 2013 Newrozu’nda ortaya koyduğu sürece sahip çıkılmıştır” ifadelerini kullandı.

Talep Öcalan’ın özgürlüğü

DBP Eşbaşkan Yardımcısı Şimşek, 2017 Newrozu’ndan alanlara akan halklara teşekkür ederek, “Botan halkı şahsında tüm Kürdistan illerinde ve Türkiye kentlerinde Newroz’a katılan, taleplerini dile getiren tüm halkımızı saygı ve sevgi ile selamlıyorum” dedi. TJA aktivisti Ayşe Gökkan ise, “Newroz’da verilen mesaj hükümet tarafından görülmez ise daha büyük acılar yaşanacaktır. Sayın Öcalan’ın özgürlüğü temel taleptir” diye konuştu.

Sessiz çığlık büyüyor

Kürt halkının ve Türkiye halklarının Newroz alanlarında verdiği mesajların önemine dikkat çeken HDK Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, “2017 Newrozu’nun asıl mesajlarından biri, referandum seçimleri ile koyu bir karanlığa gidilmek istenen AKP’ye kırmızı kartın gösterilmesidir. 16 Nisan’da Kürdistan ve Türkiye’de ‘Hayır’ çıkacaktır. Siz ne yaparsanız yapın, biz diz çökmeyeceğiz ve teslim olmayacağız. HDK olarak Türkiye ve Kürdistan’da dünyanın dört bir yanında Newroz coşkusuna katılan ve katılamayan halkımızı selamlıyoruz. Onların sayesinde ülke yeni bir aydınlığa kapı aralamıştır. Bu ülkede 2 yıldır sessiz bir isyan ve çığlık büyüyor” dedi.

AMED

EN SON EKLENENLER