HDP’ye yasak AKP’ye serbest!

Kürdistan’da referandum için “evet” turlarına çıkan AKP bir yandan çalışmalarında Kürtçe kullanıp Kürt seçmenin gözünü boyamaya çalışırken, bir yandan da Kürtçe’ye olan düşmanlığını sürdürüyor. HDP’nin Kürtçe çalışmalarına engel olan AKP, Kürdistan’da bütün çalışmlarını Kürtçe sürdürüyor.

Kürtçe şarkı yasağı!

Şırnak Valiliği tarafından HDP’nin referandum şarkısı olan “Bêjin Na” (Hayır Deyin) adlı şarkının çalınması yasaklandı. Şırnak Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy’un imzasıyla yasaklanması talebiyle valiliğe gönderilen yazıda, şarkının içerisinde geçen kelimelerin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın ilk üç maddesine aykırı olduğu, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği ve Şirnex sınırları içerisinde tesis olan “huzur ve güven ortamında infiale sebebiyet verebileceği” belirtilerek, OHAL kapsamında yasaklanması talep edildi. Talebi değerlendiren valilik ise HDP’nin son genel seçimde yüzde 85’in üzerinde oy aldığı kentte şarkıyı yasakladı.

Billboardlara AKP gaspı

Colemêrg’te (Hakkari) ise AKP tarafından HDP’nin billboardları gasp edilerek, AKP propagandasını içeren görseller asıldı. İlçe Seçim Kurulu’nun kararıyla HDP’ye verilen 11 billboarda AKP’liler tarafından gasp edilerek AKP afişleri asıldı. Kent merkezinin farklı noktalarında bulunan billboardlar için İlçe Seçim Kurulu’na başvuran tek parti olmasına rağmen billboardların AKP tarafından korsanvari bir şekilde kullanıldığını söyleyen HDP İl Eşbaşkan Metin Besi, HDP’ye 11 adet billboardun tahsis edildiği bilgisinin ise, gerekli kurum ve siyasi partilere yazılı bir şekilde iletildiğini belirtti. Yapılan kanunsuzluğa göz yumanların suç işlediğini dile getiren Besi, “AKP’nin yaptığı suçtur. Gerekli işlemleri başlatacağız” dedi.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER