‘Günümüzün Hınzır Paşalarına Hayır diyeceğiz’

İstanbul Pendik’te bulunan Kavakpınar Cemevi Derneği’nin düzenlediği ‘Dünden bugüne Anadolu Aleviliği’ konulu panele katılan PSAKD Eski Genel Başkanı Kemal Bülbül, “Biz Aleviler kimsenin kimliğini sorgulamayız.Çünkü biz Aleviler 72 millete bir nazarla bakar, hiçbir kimliğin, inancın ötekine hükmetmesini ve hakir görmesini doğru bulmayız” dedi.

İstanbul Kavakpınar Cemevi Derneği, “Dünden bugüne Anadolu Aleviliği” başlıklı bir panel gerçekleşti. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Eski Genel Başkanı Kemal Bülbül panelist olarak katıldı.

“ALEVİLİĞİN İLK ŞARTI ADALETLİ VE MERHAMETLİ OLMAKTIR”

Aleviliğin ilk şartı kendini bilmek ve adaletli, merhametli olmaktır diyen PSAKD Eski Genel Başkanı Kemal Bülbül, “Bugün aslında katledilen adalet ve merhamettir. Çünkü yetişme  yurtlarında çocuklar tacize tecavüze maruz kalıyor ve Ali İsmail Korkmaz ile Berkin Elvan’ın katilleri korunup kollanıyor ise adalet ve merhamet katledilmiş demektir” diye ifade etti.

“GÜN ZULME VE ZALİME KARŞI DİRENME GÜNÜDÜR”

Bülbül, “Bugün hiçbirimizin canı Pir Sultan’dan, Hallacı Mansur’dan, Nesimi’den, Hacı Bektaş’tan, cümle ulularımızdan daha değerli değildir. Gün zulme ve zalime karşı direnme günüdür. Nerede bir Firavun varsa orada bir Musa, nerede bir Nemrut varsa orada İbrahim, nerede bir Muaviye varsa orada bir Hüseyin ve nerede bir Hınzır paşa varsa orada bir Pir Sultanlar vardır. Çünkü onlar merhametin ve adaletin temsilcileridir” diye konuştu.

“Tek çiçekle bahar gelmez ve tek adamla da ülke yönetilmez” diyen Bülbül şunları ifade etti:

“Yeni anayasa değişikliği için 16 Nisan’da yapılacak referandum da aslında teklik dayatılıyor. Tarihte nasıl ki Musa Firavuna, İbrahim Nemruta, Pir Sultan Hınzır Paşaya ‘Hayır’ demişse bizde günümüzün Hınzır paşalarına ‘Hayır’ diyeceğiz.”

“SARAYLAR YAPILIYOR VE İÇİNE CAMİ YAPILIYOR”

“Biz Aleviler birbirimize önem ve değer vermezsek ne bugünkü iktidar ne de başkası bize değer vermez” diyen Bülbül sözlerini şöyle sürdürdü:

“Saraylar yapılıyor ve içine de cami yapılıyor. Bu ülkede sadece sunni inanca mensup insanlar yaşamıyor, Aleviler ve Hristiyanlar da yaşıyor. Eğer cami yapılıyorsa cemevi ve kilise de yapılmalıdır. Ama onların derdi zaten camiye gidip ibadet etmek değil onların derdi camiyi kullanmaktır.”

BİZ ALEVİLER GÜÇLÜYÜZ”

“Biz Aleviler güçlüyüz. Sakın gücümüzü sayıya bağlamayın” diyen Bülbül, “Nesimiler ve Pir Sultanlar da Hınzır Paşalara karşı tekti ama güçlüydü. Bu nedenle gücü insan sayısına bağlamayın. Çünkü güç hakikate sahip çıkmakla bilinç ve doğrulukla ölçülür” dedi.

“YOLUMUZA İNANCIMIZA SAHİP ÇIKMAZSAK KAYBOLUR GİDERİZ”

PSAKD Eski Genel Başkanı Kemal Bülbül son olarak şunları belirtti:

“Yüzyılın başında Tokat nüfusunun yüzde 80’nini Aleviler oluyordu. Günümüzde ise sadece yüzde 20’sini oluşturuyor. Eğer yolumuza, inancımıza ve kültürümüze sahip çıkmazsak böyle kaybolur gideriz.” (Haber Merkezi)

EN SON EKLENENLER