‘Öker’e verilen ceza Alevi toplumuna verilmiştir’

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Muhittin Yıldız, AABK Onursal Başkanı Turgut Öker’e verilen hapis cezasına tepki gösterdi. Alevi toplumuna gözdağı verildiğini söyleyen Yıldız, “Turgut Öker, şahsıyla alakalı bir ceza almamıştır. Alevi toplumu üzerinde, Alevi toplumunun geçmişte bu katliamcı anlayışa karşı söylediği bir Yezit sözcüğünden dolayı ceza almıştır” dedi.  

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turgut Öker’in, 22 Aralık 2015’te Maraş Katliamı’nı protesto sırasında yaptığı konuşmada Recep Tayip Erdoğan’a Yezit dediği için 11 ay 20 gün hapis cezası verilmesine Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Muhittin Yıldız tepki gösterdi.

Yıldız, verilen hapis cezasının sadece Turgut Öker’in şahsına münhasır değil, Alevi toplumuna gözdağı olduğunu söyledi.

PİRHA’ya konuşan ABF Başkanı Muhittin Yıldız, şunları kaydetti:

“Aslında bu dava, bu ceza sadece Turgut Öker’in şahsına münhasır bir ceza değildir. Bu tamamen Alevi toplumunu kapsayan, Alevi toplumuna gözdağı için verilen bir cezadır. Böyle değerlendirmek gerekir. Turgut Öker, şahsıyla alakalı bir ceza almamıştır. Alevi toplumu üzerinde, Alevi toplumunun geçmişte bu katliamcı anlayışa karşı söylediği bir Yezit sözcüğünden dolayı ceza almıştır. Dolayısıyla bin küsûr yıllık bir intikamın tekrar güncellemesiyle, hukukun üstünlere hizmet etmesiyle beraber verilen bir cezadır.”    (HABER MERKEZİ)

 

EN SON EKLENENLER