‘Devlet polisi koruyor, yapılanması böyle’

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İstanbul Çekmeköy Şube Başkanı Muzaffer Akkol, Uğur Kurt davasındaki cezasızlık durumunu PİRHA’ya değerlendirdi. Mahkemenin kararına tepki gösteren Akkol, “Devlet polisi koruyor değil, devletin yapılanması bu. Devlet elbette ki polisi koruyacak. Çünkü o, devletin sahibi olarak görüyor kendisini” dedi. 

İstanbul Okmeydanı Cemevi bahçesinde bir cenaze töreni için beklerken polis kurşunuyla öldürülen Uğurt Kurt davasında sanık polise mahkemenin, kasıtla öldürme eylemini, taksirle öldürme sayıp 12.100 TL ceza vermesine tepkiler devam ediyor.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İstanbul Çekmeköy Şube Başkanı Muzaffer Akkol, Uğur Kurt davasının sonucunu PİRHA’ya değerlendirdi.

“POLİS KENDİNİ DEVLETİN SAHİBİ OLARAK GÖRÜYOR”

Mahkemenin kararına tepki gösteren Akkol, “Devlet polisi koruyor değil, devletin yapılanması bu. Anadolu Selçuklusundan başlayıp Osmanlıya gelin. Osmanlıda Devleti Aliye’nin yararı için kardeşini katleden bir sistemle bugüne gelmişiz. Devlet elbette ki polisi koruyacak. Çünkü o devletin sahibi olarak görüyor kendisini” dedi.

“ADALET BEKLEMEK ÇOK ZOR, BİRLEŞMEK GEREKİYOR”

Türkiye’de vatandaşa hiçbir hak tanınmadığını söyleyen Akkol, “Halk için hiçbir şey olmuyor. Zaten sistem bu. Böyle konumlandırınca zaten adalet beklemek çok zor. Ezilen herkesin Alevisi, Sünnisi, Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi bütün ezilen halkların, kimlik siyaseti, mezhep siyaseti üzerinden değil de hak arama mücadelesi üzerinden birleşmesi gerekiyor” diye konuştu.

“GASP EDİLEN HAK, BÜTÜN HALKIN”

Demokratik bir devletin oluşması için birleşmek gerektiğinin altını çizen Muzaffer Akkol, şunları ifade etti:

“Sistem senin parçalanmanı istiyor ve bu şekilde yönetiyor. Onun için buna karşı çıkmanın tek yolu birleşmek. Çünkü ezilen insan fark etmiyor ki. Yani Karadeniz’de çok zengin var da fakir yok mu? Ezilmiyor mu? Hakları gasp edilmiyor mu? Malatyalının hakları gasp edilmiyor mu? Erzurumlunun, Trakyalının herkesin hakkı gasp ediliyor. Çünkü burada gasp edilen hak bütün halkın hakkı. Burada ayrım gözetilmiyor.”

PİRHA- HABER MERKEZİ

 

EN SON EKLENENLER