‘Zorunlu din dersleri bizi rahatsız ediyor’

Zorunlu din derslerine yönelik Alevi toplumundan sert tepkiler gelmeye devam ediyor. İstanbul Çekmeköy Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şube Başkanı Muzaffer Akkol, “Zorunlu din dersleri bizi rahatsız ediyor” dedi. 

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İstanbul Çekmeköy Şube Başkanı Muzaffer Akkol, zorunlu din dersine ilişkin PİRHA’ya konuştu.

Zorunlu din derslerinin kaldırılması için net tavırlarının olduğunu belirten Akkol,  “Alevi kurumları bileşenleri zorunlu din derslerinin kaldırılmasını tüm çalıştaylarda söylediler. Din dersinde sadece Sünniliğin ve baskın olan Hanefi mezhebinin öğretildiğini” ifade etti.

“TÜRKİYE’DE ALEVİLİK SORUNU YOK SÜNNİLİK SORUNU VAR”

Akkol, “Bırakın Alevileri, Şafilik inancına yönelik de bir eğitim verilmiyor. Devletin konumlanmasında tek taraflı bir sistem var. Bizim HBVAKV’nin sürekli ifade ettiği bir söz var: Türkiye’de Alevilik sorunu yok. Sünnilik sorunu var. Çünkü Aleviler zaten bir şekilde kendini savunuyor. Ama Sünniler cemaatler tarafından parçalanıp yanlış yönledirilip yönetiliyor. Ayrıca cemaatler eliyle Sünnilere öğretilen din dersi de doğru bir şekilde öğretilmiyor” diye konuştu.

“ALEVİLER BUGÜNE MÜCADELE EDEREK GELDİ”

Anadolu Selçuklulardan bu yana asimile edilmeye çalışılan Alevilerin bugüne kadar mücadele ederek geldiğini vurgulayan Akkol, “Bu mücadele küçümsenecek bir mücadele değildir. Çünkü bu, bir var olma mücadelesidir” diye konuştu.

“BU POLİTİKALAR BİZİ DÜŞÜNCE OLARAK GERİLETİYOR”

Çekmeköy Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şube Başkanı Muzaffer Akkol, son olarak şunları ifade etti: Ülke siyaseti o kadar kötü ki bizim zorunlu din dersleri gibi konularla ilgilenmek yerine ülkenin kalkınmasına enerjimizi harcamamız gerekir. Bu gibi politikalarda aslında bizi düşünce olarak geriletmektedirler. Demokratik bir ülke olsak toplum olarak daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum. 

Pirha

EN SON EKLENENLER