Avrupa Parlamentosu’nda Alevilere temsilcilik verildi

Avrupalı Aleviler,  Avrupa Parlamentosu (AP) ve Avrupa Konseyi’nde(AK) temsilcilik hakkı elde etti. Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) tarafından 19 Mart 2016 tarihinde yapılan temsilcilik başvurusuna, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi tarafından olumlu cevap verildi. Hükümetler dışında ilk defa bir inanç kurumuna tanınan bu hak sonrasında, AP bünyesinde bir büro açılacak.

Konu hakkında PİRHA’ya bilgi veren Alevilerin Sesi Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fuat Ateş, Avrupa’da son referandum süreciyle daha net hissedilen bir rahatsızlık söz konusu olduğuna dikkat çekerek, artık Türkiye içinde yaşanan sorunların sınırların ötesine de yansıdığını söyledi. Ateş, yıllardır özellikle Türkiye ve AKP Hükümeti ile ilgili öngörüleri gerçekleşmiş bir kurum olan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun önümüzdeki dönem daha sık görüşlerine başvurulacağını kaydetti.

“PARLAMENTO ORGANİZELERİ DAHA DA KOLAYLAŞACAK”

“Bu süreçte sadece Alevilerin değil, bir nevi ombudsmanlık statüsünde tüm ötekileştirilmiş kesimlerin taleplerini gerekli mercilere iletecek bir yaklaşımla çalışılacak” diyen Ateş, bundan sonraki süreçte Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi’ndeki etkinliklerin organizesini daha kolay yapabileceklerini dile getirdi.

“AP SEÇİMLERİNE KENDİ MİLLETVEKİLLERİMİZİ GÖNDERECEĞİZ”

Bu proje kapsamında ilk etapta AP’de yer alan partilerle birlikte Alevi Dostluk Grupları oluşturacaklarını belirten Ateş,  yeni hedeflerinin 2019 yılında yapılacak olan Avrupa Parlamentosu seçimleri olduğuna işaret etti. Ateş, “Bu seçimlerde AABK olarak kendi adaylarımızla seçimlere girerek, kendi vekillerimizle AP’de temsil edilmek istiyoruz” diye konuştu.

Bu proje kapsamında AABK Diplomasi Çalışma Grubu adına Süleyman Akgüç, Haydar Ulus ve Ümit Sarı görev yürütecek.

Pirha

 

EN SON EKLENENLER