‘TV’lerin kapatılması ile demokrasi hedefleniyor’

Kapatılan TV10’un tekrar açılması için 32’nci kez Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen televizyon çalışanlarına destek veren TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, TV’lerin kapatılması ile demokrasinin hedeflendiğini söyledi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan TV10’un çalışanları, televizyonlarının açılması talebi ile 32’nci kez Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. “Alevilerin sesi TV10 susturulamaz” pankartının açıldığı eylemde, “Özgür basın susturulamaz” ve “TV10 Alevilerin sesi susturulamaz” dövizleri taşındı. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Gökhan Durmuş, Cumartesi Anneleri, Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) ve çok sayıda kişinin destek verdiği eylemde ilk olarak kapatılan TV10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin konuştu.

‘DİRENİYORUZ’

Soma Katliamı’nın 3’üncü yıl dönümünü hatırlatarak, faciada yaşamanı yitirenleri anan Büyükşahin, Soma için ilk canlı yayını TV10’un yaptığını hatırlattı. Alevilerin, emekçilerin, demokrasi güçlerinin seslerinin yok sayılması için televizyonlarının kapatıldığına dikkat çeken Büyükşahin, “Ama biz yine buradayız ve direnmeye devam ediyoruz” dedi.

‘TEK SESE İZİN VERMEYECEĞİZ’

Ardından söz alan TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş ise, yaklaşık 6 aydır tekrardan kanallarının açılması için TV10 çalışanlarının mücadele ettiğini belirterek, “Türkiye’de özellikle OHAL ile birlikte tek ses yaratılmak isteniyor. Bu tek sesi oluşturmak için de muhalif medya kapatılıyor. Alevilerin sesi kısılmak isteniyor. O yüzden TV10’u kapattılar” dedi. TGS olarak kapatılmalara karşı tüm güçleriyle mücadele ettiklerini ifade eden Durmuş, bugün de TV10 çalışanlarının yaptığı eyleme destek için burada bulunduklarını söyledi. Tek sesliliğe izin vermeyeceklerini kaydeden Durmuş, inadına çok seslilik ve çok kültürlülük diyeceklerini ifade etti.

Cezaevlerinde 162 gazetecilerin durumuna da değinen Durmuş, “Bir ülkede gazeteciler tutuklanıp medya kuruluşları kapatılıyorsa hedef demokrasidir” dedi.

Güvenç Abdal Ocağı dedesi Sefa Öztürk’ün yaptığı Gülbeng’in (dua) ardından eylem sona erdi.

EN SON EKLENENLER