Bayraktaroğlu Kadıköy’de anıldı

SDG’nin Rakka hamlesinde DAİŞ’le girilen çatışmada yaşamını yitiren BÖG komutanı Ulaş Bayraktaroğlu bini aşkın yurttaşın katılımıyla yapılan yürüyüşle anıldı.

Devrimci parti öncülüğünde SDG’nin Rakka hamlesinde DAİŞ’le girilen çatışmada yaşamını yitiren Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) komutanı Ulaş Bayraktaroğlu, İstanbul Kadıköy’de yapılan yürüyüşle anıldı. Aralarında Bayraktaroğlu’nun annesi Melike Çeliker, Rojava’da yaşamını yitirenlerin aileleri, Gezi eylemlerinde yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş ve Van Milletvekili Lezgin Botan, HDP, HDK, ve ESP gibi siyasi parti üyelerinin de olduğu demokratik kitle örgütleri, inşaat işçilerinin yanı sıra bini aşkın yurttaş, Kadıköy Bahariye Caddesi’nden Mehmet Ayvalıtaş Parkı’na yürüdü.

‘TÜRKİYE VE KÜRDİSTAN DEVRİMCİLERİNİN ORTAK DEĞERİDİR’

Kadıköy’ün ara sokaklarında yaklaşık bir buçuk saat yapılan yürüyüşün ardından kitle Mehmet Ayvalıtaş
Parkı’na geldi. Daha sonra kısa bir konuşma yapan Devrimci Parti Genel Başkanı Ufuk Göllü, “Türkiye devrimci hareketi önderini sonsuzluğa uğurluyoruz. Hepimizin hayatının bir parçası oldu. O bizim komutanımız o bizim önderimizdir. Ateşle açtığımız yolun neferi oydu. O ne yaptıysa emekçilerin davası ve sosyalizmin çıkarı için çalıştı. Bir gün olsun öğrettiklerini unutmayacağız. Kavgan, mücadelen bize nefer olacak. IŞİD barbarlarına karşı ölümsüzleşti. Çok kutsal bir dava için mücadele etti. Onun davasının takipçisi olacağız. Onun mirasına sahip çıkacağız. Ulaş Bayraktaroğlu ölümsüzdür. Selam olsun Ulaş Bayraktaroğlu’na. Sarayları saltanatları yıkacağız. Ulaş yoldaşın düşünü gerçekleştireceğiz. Kürdistan ve Türkiye devrimcilerine selam olsun. Ulaş, Türkiye ve Kürdistan devrimcilerinin ortak değeridir. Düşmanlarımız sevinmesin. Ulaş mücadelemizde yaşayacak. Onun davası ve mirası bizim mücadelemizdir. Anıları mücadelemize ışık tutacaktır” diye konuştu.

‘BU DEVRİMİ HİÇBİR GÜÇ YENEMEYECEKTİR’

“Yaşasın devrimci dayanışma” sloganıyla platforma çıkan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ise, “Türkiye devrimci hareketinin 21 yy’da yetirdiği devrimci Ulaş yoldaşının şahsında yaşamını yitiren tüm devrimcileri anıyorum. Rojava sadece Kürdistan devrimi için değil dünya devrimi açısından da örnektir. Ortadoğu’da Türkiye’de yürütülmek istenen sömürgeciliğe karşı Ulaş yoldaşlarımızı görüyoruz. Ulaş yoldaş ölümsüzdür. Ulaş yoldaşımızın ismi halkların gönlüne altın harflerle yazıldı. Ulus devletçi zihniyet ile demokratik özerklik talepleri olan iki sistemin hesaplaşması vardır. Enteryanolist, devrimci, kahraman yoldaşlarımızı bu mücadeleyi yürüten bu yoldaşlarımıza sözümüz var. Devrimi hiç bir güç yenemeyecektir. Bu kervan her koşulda hedefine ulaşacaktır” dedi.

‘ONLAR HAKLARIN GÖNÜLLERİNE GÖMÜLÜDÜR’

Daha sonra Rojava’da ve Gezi eylemlerinde yaşamını yitirenlerin aileleri platforma çıktı. Aileler adına geçtiğimiz ay Türkiye-Rojava sınırında El-Nusra tarafından katledilen BÖG’lü 4 savaşçıdan biri olan Yusufbaş Akay’ın babası Ceyhun Akay, “Görünen o ki daha acılar yaşayacağız. Bu acılar toplandıkça bu acıların sonunda bir bahar yaşayacağız. Türkiye işçi sınıfının mücadelesi Kürt hareketinin mücadelesi Rojava’da bütünleşti. Ölümsüzleşen dört arkadaş onların cenazeleri yok. Devrimcilerin vatanı ve mezarı olmaz. Vatan, onların mücadele ettiği her yer. Onların mezarı olmaz onlar halkların gönüllerine gömülüdür. Yaşasın devrim ve sosyalizm” dedi.

Konuşmaların ardından sloganlar eşliğinde eylem sonlandırıldı.

EN SON EKLENENLER