Marmaris’te yaşamını yitirenler son yolculuklarına uğurlandı

Anneler Günü nedeniyle Marmaris’e giderken kaza yapan midibüste yaşamını yitiren 24 kişiden 22’si gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurlandı.

İzmir’den Marmaris’e Anneler Günü etkinliği kapsamında yola çıkan kadınları taşıyan tur otobüsünün devrilmesi sonucu yaşamını yitiren 24 kişi, son yolculuklarına uğurlandı. Başbakan Binali Yıldırım ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya il milletvekillerinin katıldığı 7 kişinin cenaze törenlerinde gözyaşları sel oldu.

Kazada yaşamını yitiren Zübeyde Çalık Ankara Polatlı’da, Feray Akın ise Çanakkale’de son yolculuklarına uğurlanırken, Sultan Karadağ’ın cenazesi defnedilmek üzere Adıyaman’a doğru yola çıkarıldı.

LİSE ÖĞRENCİSİ ŞELE’Yİ ARKADAŞLARI UĞURLADI

Yaşamını yitirenlerden Selda Altay, Hatice Güllü, Ayşe Kolcu, Mübeccel Dedeoğlu, Ayşe Nur Namlı Arkan, Serpil Kaldırımcı ve Mükerrem Salcan’ın cenazesi, Yeni Buca Mezarlığı’nda toprağa verildi. Yaşamını yitiren kişilerden 17 yaşındaki lise öğrencisi Melisa Şele’nin cenazesi, İzmir’in Menderes ilçesinde defnedildi. Menderes Belediyesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3. sınıf öğrencisi olan Şele için burada tören yapıldı. Törene Şele’nin arkadaşları da katıldı. Anne Abide Şele’nin yaktığı ağıtlarla Şele toprağa verildi.

AYRI AYRI UĞURLANDILAR

Yaşamını yitiren Habil Güler’in cenazesi teslim alındıktan sonra Buca’da bulunan Yeşil Camiine getirildi. Kılınan cenaze namazının ardından Güler, Kaynaklar Mezarlığı’na defnedildi. Münire Güler’in cenazesi ise ailesinin talebi üzerine İzmir’in Bornova ilçesine götürülerek, burada defnedildi. Kazada yaşamını yitiren midibüs şoförü Armağan Sertbaş da Kaynaklar köyünde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

CEMEVİNDEN UĞURLANDI

Kazada yaşamını yitiren 2 çocuk annesi Gülizar Kılıç (52), Uzundere Cemevi’nde yapılan törenin ardından Uzundere Mezarlığı’nda Alevi inancına göre düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

KILIÇDAROĞLU’DA KATILDI

Yaşamını yitirenlerden Cemile Sönmez, Nazlı Ceylan, Kemal ve Nesrin Öksüz çifti, Fatma Sevindik, Zeynep Öksüz’ün cenazeleri ise farklı camilerde kılınan cenaze namazlarının ardından Yeni Buca Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı. Yaylacık Camii’nde cenaze namazları kılınan Öksüz çifti ile Fatma Sevindik’in cenazesine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da katıldı.

Yaşamını yitirenlerden Leyla Konakçı ve Fermudiye Ay’ın ise yarın defnedileceği öğrenildi.

EN SON EKLENENLER