‘Mahkemelerde aradığımız adaleti şimdi de yollarda arıyoruz’

Adalet Yürüyüşü’ne katılan Serdar Göçmen tarafından katledilen Muhterem Göçmen’in ablası Çigdem Evcil, yıllardır adalet aradıklarını dile getirerek, “Adaleti meydanlarda, mahkeme salonlarında aradık bugün de yürüyerek arıyoruz” dedi.

Adalet Yürüyüşü 13’üncü gününü geride bırakmak üzere. Yürüyüşe her kesimden katılım oluyor. Her geçen gün artan yürüyüşe katılanlardan en dikkat çekenleri ise kadın cinayetlerinde yakınlarını kaybeden aileler oldu. Serdar Göçmen tarafından katledilen Muhterem Göçmen’in ablası Çigdem Evcil de yürüyüşte yer alanlar arasında.

Eşini öldüren Serdar Göçmen’e mahkeme tarafından verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, “iyi hal” indirimi ile müebbet hapse dönüştürüldü. Yargıtay’a giden dosya onanarak kesinleşti. Ailenin 2013 yılından bu yana adalet arayışı ise devam ediyor. Muhterem Göçmen’in eşi tarafından katledilmesinin yarın dördüncü yılı.

‘KADINLAR İÇİN ADALET HİÇ YOK’

Abla Evcil, Türkiye’nin Adalet Yürüyüşü’ne ihtiyacı olduğunu dile getirerek, “Adalet ortadan kalktı. Adalet şimdi sadece kendileri için var, bizim için yok. Kadınlar içinse hiç adalet yok. Benim kardeşim koruma altında öldürüldü” dedi.

‘MEYDANLARDA, MAHKEMELERDE ŞİMDİ DE YÜRÜYÜŞTE…’

Kadınların özellikle Adalet Yürüyüşü’nde olması gerektiğini söyleyen abla Evcil, “Biz zaten yıllardır adalet savaşı, mücadelesi veriyoruz. Adaleti meydanlarda, mahkeme salonlarında aradık, bugün de yürüyerek arıyoruz ve aramaya devam edeceğim” diye konuştu.

‘KADINLAR İÇİN YÜRÜYÜŞTEYİZ’

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Ankara Temsilcisi Ayşe Kavas ise, adaletin bütün toplum için aranacak hale geldiğini vurguladı. Çok önemli bir yürüyüş olarak gördüklerini kaydeden Kavas, “Toplumun her kesimi için adalet arayışının önünü açıyor” dedi. Bu yürüyüş başlamadan bir çok yerde adalet mücadelesi verdiklerini hatırlatan Kavas, “Tabi ki her defasında kapı suratımıza kapandı” dedi. Her yerde adalet mücadelesi verdiklerini dile getiren Kavas, “Nasıl hayatlarımızda adalet mücadelesi veriyorsak, şimdi de hem kendi hayatımız için hem de kadınların ve toplum hayatı için bu yürüyüşe katıldık” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER