Eğitim Sen: Hak savunucuları serbest bırakılsın

Eğitim Sen Adana Şubesi, 5 Temmuz’dan bu yana gözaltında tutulan 10 insan hakları savunucularının derhal serbest bırakılmasını istedi.

Eğitim Sen Adana Şubesi, İstanbul Büyükada’da 5 Temmuz’da aralarında üyeleri Günal Kurşun’un da olduğu toplantıya yapılan baskınla gözaltına alınan 10 hak savunucusunun serbest bırakılmasını istedi.

Şube binasında düzenlenen toplantıda konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Seçil Sönmez, Günal Kurşun, İdil Eser, İlknur Üstün, Nalan Erkem, Nejat Taştan, Özlem Dalkıran, Şeyhmus Özbekli, Veli Acu ve beraberlerindeki iki eğitmen Peter Steudtner ve Ali Gharavi’nin halen gözaltında olduğunu hatırlatarak , yapılan operasyonun bir tesadüf olmadığını ve emekçilere yönelik saldırıların devam ettiğini belirtti.

Hak mücadelesi yürütenlerin “ihbar var” denilerek mücadelelerinin kriminalize edilerek hak aramanın sekteye uğratılmaya çalışıldığını belirten Kurşun, gözaltında bulunan insan hakları savunucularının derhal serbest bırakılmasını istedi.

Daha sonra söz alan Eğitim Sen MYK Üyesi Ahmet Karagöz, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde emekçilerin ihraç edildiğini söyleyerek, “AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 20 Temmuz akşamı ‘biz OHAL’i devlete karşı ilan ediyoruz’ derken bugün ise çıkardıkları KHK’lerle OHAL’in emekçilere ve sol ve sosyalist kesimlere karşı ilan edildiğini açıkça görmekteyiz” dedi.

EN SON EKLENENLER