Eğitim Destek Evleri’ne yönelik operasyonda gözaltına alınanlardan 5’i adliyede

Diyarbakır’da Eğitim Destek Evleri’ne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 kişiden 5’i Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Kayapınar Belediyesi’ne bağlı ekonomik durumu olmayan öğrencilere ücretsiz eğitim veren Eğitim Destek Evleri’ne (EDEV) yönelik 2014 yılında yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 kişiden 5’i adliyeye çıkarıldı. 14 Temmuz’da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Avaşin Küçükbiltekin, Fatma Şık, Beyaz Kaya, Nadire Karakoyun ve Berfin Aydoğan, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemlerinin ardından Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi.

Gözaltında olan Berfin Aydoğan’ın 6, Nadire Karakoyun’un ise 3 buçuk aylık çocukları olduğu ve emzirmeleri için her gün emniyete getirildikleri öğrenildi. Gizlilik (kısıtlama) kararı alınan soruşturma kapsamında 16 kişi hakkında yakalama kararı olduğu belirtildi.

Gözaltında tutulan olan Ali Rıza Akdeniz, Ali Rıza Özkal, Mehmet Ali Altunkaynak, Metin Emin Altınkaynak, Metin Ablay, Musa Ayman ve Mustafa Balin’in ise ne zaman adliyeye sevk edileceği konusunda bilgi edinilemedi.

EN SON EKLENENLER