Kader Özdemir davasında avukat savcıdan mütalaa istedi

Kader Özdemir’i öldüren Halit Çançin’in yargılandığı davanın duruşmasında, avukat davanın uzatılmak istendiğine dikkat çekerek, savcının mütalaasını vermesini istedi.

Van’ın Edremit ilçesinde 26 Ocak’ta Kader Özdemir’i (20) öldüren Halit Çançin’in (27) yargılandığı davanın 2’nci duruşması Van 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Özdemir’in yakınları, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Van Kadın Derneği (VAKAD) ile Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (YAKA-KOOP) aktivistleri ve avukatlar katıldı. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada savunma yapan sanık Çançin, avukatının değiştiğini belirterek, savunma için ek süre istedi. Aynı talebi sanık avukatları da yineledi.

KIZININ KATİLİNİN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Ardından dinlenen Özdemir’in babası Mehmet Özdemir, “Bu katilin en ağır ceza ile cezalandırılmasını istiyorum” dedi. Ailenin avukatı Müjde Tozbey Erden ise, sanığın ifadesinin alındığını, dosyanın hazırlandığını ve bir önceki duruşmada talep edilen raporla akli dengesinin yerinde olduğunun kanıtlandığına dikkat çekti. Tozbey, davanın uzatılmak istendiğine işaret ederek, savcının mütalaasını vermesini istedi.

Mahkeme heyeti, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın davaya müdahil olma talebinin kabul edilmesine, eksik evrakların tamamlanmasına ve Çançin’in tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 11 Ekim’e erteledi.

EN SON EKLENENLER