Elinde cisim patlayan Çiftçi’nin sağlık durumu iyiye gidiyor

Yüksekova’da yerde bulduğu cismin patlaması sonucu yaralanmasının ardından bacak ve sırt bölgelerinden ameliyat olan 10 yaşındaki Erdal Çiftçi’nin sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Güngör mahallesinde 1 Temmuz Cumartesi günü, yerde bulduğu cismin patlaması sonucu yaralanan 10 yaşındaki Erdal Çiftçi’nn sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Yaralandığı gün kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Hakkari Devlet Hastanesi’ne götürülen Çiftçi’yi tedavi altına alan doktorlar, Diyarbakır Üniversite Hastanesi’ne sevk etti.

17 TEMMUZ’DA TABURCU EDİLDİ

Çiftçi’nin ailesi, kendilerine bilgi veren doktorların olayın yaşandığı ertesi gün taburcu edilir yönünde bilgi verdiğini; ancak Erdal Çiftçi’nin, “Ben ayaklarımı hissetmiyorum” diyerek kendilerini uyardığını ve daha sonra tedaviye alınarak Hakkari’ye sevk edildiğini aktardı.

Hakkari’deki doktorların 4 saat daha geç gelmesi halinde çocuklarının hayatını kaybedeceği cevabı ile karşılaşan aile, çocuklarının 3 Temmuz Pazartesi günü, Diyarbakır’a sevk edildiğini belirtti. Diyarbakır’da bacak ve sırt bölgelerinden ameliyat olan Çiftçi, 17 Temmuz’da taburcu edilerek Yüksekova’ya döndü.

EN SON EKLENENLER