Sıra Aşiyan Parkı’nı gaspa geldi

Çılgın projelerle doğa talanlarına her gün yenileri eklenirken, özellikle İstanbul’da yeşil alanlar nerdeyse kalmadı. İBB tarafından yeni başlatılacak proje kapsamında 8 bin 200 metrekarelik alan betonlaştırılacak, asırlık ağaçlar ise başka bir yere ‘taşınacak’

İktidara geldikleri ilk günden bugüne kada çılgın projeleri ile doğayı talan eden AKP iktidarı, yeni bir proje için yine bir talana hazırlanıyor. 3. Köprü, 3. Havaalanı derken, nerdeyse İstanbul’da orman kalmazken, bu kez de yeni projeler için son yeşil alanlara göz dikildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Rumeli Hisarüstü ile Aşiyan arasında uzanacak füniküler hattı için kentin tarihi parklarından biri olan Aşiyan Parkı’nı seçti.

Her yere beton

Füniküler hattının bir istasyonu Rumeli Hisarüstü’nde Boğaziçi Üniversitesi’nin ana giriş kapısının yanında, diğer istasyon ise Aşiyan Parkı’nda inşa edilecek. İstasyon için Aşiyan Parkı’nda 8 bin 200 metrekarelik alan betonla kaplanarak, kentin en önemli yeşil alanlarından biri daha yok edilecek.

Ağaçlar işaretlendi

İstasyon inşaatının gerçekleştirileceği alanda bulunan asırlık 26 ağaç ise, ‘başka yere taşınacağı’ iddiasıyla işaretlendi. Asırlık ağaçların köklerinden kopartılarak taşınması işleminin ağaçlara büyük zarar vermesi kaçınılmazken, İBB yetkilileri ağaçların nereye taşınacağı konusunda ise ,herhangi bir açıklama yapmadı.

Bebek Semt Girişimi tarafından yapılan açıklamada ise, parktaki ağaçların işaretlenmesine tepki gösterilerek, “Güya ağaçların bir kısmı başka yere taşınacakmış. Boğaziçi ve Bebek’in mücevher değerinde bir parkı yok edildikten sonra neye yarar” denildi.

İSTANBUL

EN SON EKLENENLER