Hatimoğulları: Adalet talebini sokaklarda büyüteceğiz

HDP’nin “Vicdan ve Adalet Nöbeti”ni ziyaret eden SYKP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, özgürlük, adalet ve barış örülene dek kuvvetler ayrılığının tesisi için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, adalet talebini sokaklarda büyüteceklerinin altını çizdi.

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Diyarbakır Ekin Ceren Parkı’nda başlattığı “Vicdan ve Adalet Nöbeti”ni ziyaret etti. Nöbet eyleminin yapıldığı parkın girişinde bir süre bekletilen Hatimoğulları, HDP’li vekillerin açıklaması ardından parka alındı.

HDP’li vekillerle görüşen ve dayanışma mesajı veren Hatimoğulları, kısa bir açıklama yaptı. Bugün AKP eliyle ağır bir sivil darbe yaşandığını dile getiren Hatimoğulları, “HDP Türkiye’nin en çok ihtiyacı olan ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne başladı. Türkiye’nin ekmek ve su kadar özgürlüğe ve adalete barışa ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçiyoruz. Çok sayıda darbe yaşanmıştır. Buna tanıklık edenler de var. Şu an AKP ve Saray eliyle bir sivil darbe yaşandığı gerçeği ile karşı karşıyayız” dedi.

‘ADALET TALEBİNİ SOKAKLARDA BÜYÜTECEĞİZ’

HDP’nin bir bileşeni olarak nöbet eylemini desteklediklerini vurgulayan Hatimoğulları, ziyaret esnasında polisin birçok engeliyle karşılaştıklarını ve bu alanda uygulanan ablukanın ülkede muhalif kesimlere uygulanan baskının somut bir örneği olduğunu söyledi. Bölge illerindeki birçok kentin yakılıp yıkıldığını dile getiren Hatimoğulları, bugün ise bunun Türkiye’nin tamamına yayıldığını ve 12 Eylül 1980 darbesi uygulamalarından daha da ileri gittiğini söyledi. AKP iktidarının bu ülkede kendi sosyal ve kültürel dönüşümünü gerçekleştirmek için ülkeyi iç savaşa sürüklemeyi göze aldığına dikkat çeken Hatimoğulları, bunun için kendisinden farklı düşünen tüm kesimleri ezerek geçmek istediklerini ifade etti. Referandumda ortaya çıkan sonucun iktidarın şiddet ve baskılarına karşı bir muhalefetin örülebileceğini gösterdiğini kaydeden Hatimoğulları, umudu kaybetmediklerini vurguladı. “Özgürlük adalet barış örülene dek, kuvvetler ayrılığının yeniden tesisi için elimizden geleceğini yapacağız” diyen Hatimoğulları, Meclis’in siyaset yapılamaz hale geldiğini bu nedenle adalet talebini sokaklarda büyüteceklerinin altını çizdi.

BAYDEMİR’DEN DAYANIŞMA VE MÜCADELEYİ BÜYÜTME ÇAĞRISI

Ardından konuşan HDP Sözcüsü Osman Baydemir ise, destek ve dayanışma ziyaretinden dolayı Hatimoğulları’na teşekkür etti. Faşizmin panzehirinin vicdan, adalet, cesaret ve kararlılık olduğunu vurgulayan Baydemir, dayanışmayı ve mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu. Baydemir, konuşmasının devamında, “Eğer gerçekten bu ülkeden faşizmin uzaklaşmasını istiyorsak yalnız değiliz. Milyonlar var. O milyonların dayanışma için adım atması lazım. Etnik kimliklerimizden, coğrafyalarımızda bağımsız olarak, kendi kimliğimizi koruyarak bir araya gelebiliriz” diye belirtti.

Baydemir, ayrıca, herkesi her akşam saat 21.00’da yapılan ses çıkarma eylemine de destek vermeye çağırdı.

EN SON EKLENENLER