Tek başına başladı platforma dönüşüyor

Çocuk yaşta evlendirmelere karşı toplumsal duyarlılığı artırmak için 13 yıldır kız çocuklarına ‘gelin tacı’ yapmayan Seval Alyürek, şimdi de “Çocuklar Evlendirilmesin Platformu”nu kurmaya hazırlanıyor.  Çocuk yaşta evlendirmelerin önüne geçmek ve toplumsal duyarlılığı artırmak için yola çıkanlardan kuaför Seval Alyürek, 13 yıldır kız çocuklarına ‘gelin tacı yerine ‘papatya taktığını’ söylüyor. Alyürek, bu kararın 33 yıllık meslek yaşamı boyunca aldığı en önemli karar olduğunu vurguluyor.

İzmir’in Konak ilçesinde kuaförlük yapan Alyürek, 13 yıl önce gelin başı yapılması için getirilen küçük yaştaki bir kız çocuğunun gözlerindeki korkunun hala aklında olduğunu ve o günden bu yana küçük yaştaki kız çocuklarının saçlarını yapmadığını anlatıyor. Alyürek en büyük pişmanlığının ise o gün getirilen kız çocuğunun ailesini ikna edememek olduğunu söylüyor: “Bir kuaför olarak çocukların evlenmelerine mani olamıyorsak bile en azından o çocukları süslemeyelim. Tüm meslektaşlarımı da bunu yapmaya davet ediyorum.”

Bir grup kadınla birlikte “Çocuklar Evlendirilmesin” adıyla bir platform kurmaya hazırlandıklarını da sözlerine ekleyen Alyürek, ilk olarak çocuklara yönelik şiddete karşı projelerinin avukat ayağını oluşturduklarını ve bunun için İzmir Barosu ile görüştüklerini söylüyor. Alyürek son olarak destek çağrısında bulunuyor: “Mesela gelinlikçiler gelinlik satmayabilir, gelin arabası süslemeyebilir. Bu şekilde safları sıkıştırarak, bir araya gelerek toplum bilincini oluşturmalıyız.”

İZMİR/dihaber

EN SON EKLENENLER