İstanbul yine sele teslim

– İstanbul’da yaşanan dolu yağışı ve fırtınanın ardından kent adeta felç oldu. Araçlar suda yüzerken, çok sayıda binanın çatısı uçtu. Yurttaşlar su dolan dükkanları kendi imkanları ile kurtarmaya çalışıyor.

İstanbul’da yaşanan dolu yağışı ve fırtınanın ardından hayat felç oldu. Kentin birçok yerinde fırtına nedeni ile çatılar uçarken, kentin en işlek caddeleri su altında kaldı. Trafiğin de felç olduğu kentte, belediye ve itfaiye halkın yardımına koşmakta yetersiz kaldı. Yurttaşlar kendi imkanları ile su basılan dükkanlarını kurtarmaya çalışıyor.

ÇATILAR UÇTU

Felaketin vurduğu adreslerden biri olan Beyoğlu Tarlabaşı’nda çok sayıda binanın çatısı uçarken, yaralanan ve ölen olmadığı öğrenildi. Yine caddelerin göl olduğu ilçede, çok sayıda dükkanı ve evi su bastı. Yurttaşlar kendi imkanları ile dükkanlarındaki suyu çıkarmaya çalışırken, belediye ve itfaiyenin kendilerine yardım etmemesine tepki gösterdi. Çok sayıda ağacın da devrildiği mahallede, yağıştan nasibini kuşlar da aldı. Dolu yağışı nedeni ile yaralan kuşlara yurttaşlar yardım etti.

ARAÇLAR SUDA YÜZDÜ

Kasımpaşa’da ise yaşanan sel felaketi kentin tamamını özetler nitelikteydi. Kasımpaşa kavşağı tamamen su altında kalırken, o an trafikte olan çok sayıda araç suya gömüldü. Yine selden kurtulmak için yolun kenarına çekilen bir araç tamamen suya gömülürken, üstüne ağaç devrildi. Araçta bulunanların son anda çıkması ile herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

YILDIRIM DÜŞTÜ

Kağıthane’de ise bir depoya yıldırım düşmesi sonucu büyük bir yangın meydana geldi. Yangın yerine çok sayıda itfaiye sevk edilirken, itfaiyelerin geç gelmesi nedeni ile deponun büyük bir kısmı yandı.

DUVAR ÇÖKTÜ: ÇOK SAYIDA YARALI

Şişli Kurtuluş’ta bulunan Ermeni Mezarlığı’nın da duvarı çöktü. Enkazın altında kalan çok sayıda kişinin yaralandığı öğrenildi. Çevredeki yurttaşların yardımı ile çıkarılan yaralılar en yakın hastaneye ulaşıldı. Yaralıların durumunun iyi olduğun öğrenildi.

VİNÇ VARİLLERİN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Haydarpaşa Limanı’ndaki bir vinç, yağ varillerinin üzerine devrildi. Varillerin patlamasıyla yangın başladı.

Eminönü’nde sefer yapan tramvay ise yağan yağmur nedeni ile oluşan su birikintisinden kaynaklı hareket edemedi.

Aksaray-Yenkapı köprü altında araçlar, sağanak yağış nedeni ile su altında kaldı.

Eyüp’te yıldırım düşmesi nedeni ile palet deposunda yangın çıktı. Yangın yerinden göğe yükselen dumanlar kilometrelerce uzaktan görülebiliyordu. İtfaiye ekipleri olaya müdahale etti.

Bahçelievler Adnan Kahveci Bulvarı üzerinde bulunan eski bir fabrikanın bacası yola düşerken, olayda kimse yaralanmadı.

Kentte geçtiğimiz günlerde de şiddetli yağış nedeniyle aynı manzaralar yaşanmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da konuyla ilgili yaptığı açıklamada durumun normal olduğunu söylemiş, yıllar önce İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşananları örnek göstermişti.

EN SON EKLENENLER