‘İktidar Gülmen ve Özakça’nın taleplerinin karşılık bulmasını hazmedemiyor’

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevinin 142’nci gününde yapılan eylemde konuşan ÇHD üyesi Avukat Seher Dursun, hükümetin Gülmen ve Özakça’nın taleplerinin toplumda karşılık bulmasını hazmedemediğini söyledi.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın “İşimi geri istiyorum” talebi ile girdikleri açlık grevlerinin 142’nci gününde Nuriye ve Semih ile Dayanışma Platformu, durumlarına dikkat çekmek için Kadıköy Süreyya Operası’ndan Khaledon Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirdi. “Açlık grevi 142’nci gününde, Nuriye ve Semih’n talepleri kabul edilsin” pankartının açıldığı eylemde Gülmen ve Özakça’nın fotoğrafları taşınarak, sık sık “Nuriye ve Semih onurumuzdur”, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek”, sloganları atıldı.

‘YÜKSEL DİRENÇ ALANINA DÖNDÜ’

Khalkedon Meydanı’nda açıklama yapan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukat Seher Dursun, iktidarın Gülmen ve Özakça’nın haklı ve meşru taleplerinin toplumun tüm kesimlerinde karşılık bulmasını hazmedemediğini belirterek, “OHAL rejimi ile birlikte hayatlarımızda bir kangrene dönüşen KHK faşizmi yüzbinlerce emekçiyi işsiz bırakmış ve zaten açlık sınırının rekorlarda olduğu ülkemizin emekçileri AKP’nin emek düşmanı anlayışına kurban edilmiştir. Yüksel Direnişi teslim olmamanın ve haksızlığa itirazın meşru bir direnç alanı haline gelmiştir” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından Devinim Tiyatro Grubu, Gülmen ve Özakça için bir tiyatro oyunu sergiledi. Yoğun ilginin duyulduğu gösterinin ardından eylem sona erdi.

EN SON EKLENENLER