Hamzaoğlu’ndan nöbet çağrısı: Sokaklara sahip çıkalım

 Adalet ve Vicdan Nöbeti’nin toplumsal muhalefeti yükselttiğini ve bunu geriye kaydırmamak gerektiğini söyleyen HDK Eşsözcüsü Onur Hamzaoğlu, “Nöbet sokakta olmanın, sorunlara çözüm olmanın bir aracıdır. Sokakları boşaltmayalım, sahip çıkalım” çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) “Durmayalım, Dur Diyelim, Faşizmi Durduralım” sloganıyla Diyarbakır’da başlattığı “Vicdan ve Adalet Nöbeti” sırasıyla İstanbul, Van ve İzmir’de birer hafta devam edecek. HDP’nin nöbetini değerlendiren Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, nöbeti, sorunlara ortak çözüm üretecek bir sürecin başlangıcı olarak gördüğünü söyledi.

‘YÜKSELEN MUHALEFET GERİYE KAYDIRILMAMALI’

HDP’nin geçen hafta Diyarbakır Ekin Ceren Parkı’nda yapmak istediği grup toplantısına değinen Hamzaoğlu, “Düşünebiliyor musunuz, Meclis’te iken grup toplantısı yapıyorsunuz, halk o salona girebiliyor. Ama HDP’li milletvekilleri Amed’de kamusal bir alanda, bir parkta, grup toplantısını yapıyor; oraya halkın girişi engelleniyor. Nöbeti vekillere yalnız tutturmak için iktidar bloğunun çok ciddi baskıları var” dedi.

16 Nisan referandumda toplumsal muhalefetin yükseldiği bir dönem olduğunun altını çizen Hamzaoğlu, “Yükselen toplumsal muhalefeti geriye kaydırmamak lazım” dedi.

‘SOKAKLARA SAHİP ÇIKALIM’

Türkiye halklarının artık iktidardan talep edeceği bir şeyin kalmadığını vurgulayan Hamzaoğlu, “Ne yapacaksak kendimiz yapacağız. Bu nöbette bunlardan bir tanesidir. Türkiye’deki halklar doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine AKP’den beslenmeyenler, tümüyle huzursuzluk içindeler. Toplum yoksullaşıyor, her alanda baskı ve şiddet görüyor. Sokaklara sahip çıkmalıyız. Halkın sorunlarına sokaklarda çözüm olmalıyız. Adalet ve Vicdan Nöbeti sokakta olmanın, sorunlara çözüm olmanın bir aracıdır. Sokakları boşaltmayalım” diye konuştu.

Nöbet eyleminin Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşanan sorunların ortak çözümü için önemli olduğunu belirten Hamzaoğlu, Türkiye muhalefetinin “adalet” talebiyle yetinmeyip vicdanlara da seslenmesi gerektiğini dile getirdi. Hamzaoğlu, sadece Kürt halkına değil tüm Türkiye halklarına ve özellikle de muhalefete sorumluluklar düştüğünü söyleyerek, tüm toplumsal kesimleri bu mücadele sürecinin peşine takmak gerektiğini belirtti.

‘HALKA GİDİLMELİ, EYLEMLER GELİŞTİRİLMELİ’

İktidar bloğunun çöktüğünü söyleyen Hamzaoğlu, Diyarbakır’da yaşanan engellemeleri aşmak için nöbet tutulacak diğer kentlerde halk örgütlülüğüne ihtiyaç olduğunu ve bunu hep birlikte yapmak gerektiğini söyledi. Halka gitmek gerektiğinin altını çizen Hamzaoğlu, Türkiye halklarının, işçi sınıfının, öğrencilerin, gençlerin, kadınların ve toplumsal tüm kesimlerin bir aradanlığını sağlamak için nöbet gibi sokak eylemliklerini geliştirmek ve daimi kılmak gerektiğini kaydetti.

EN SON EKLENENLER