Kadınlar Maçka’dan seslendi: Kıyafetime karışma

Maçka Parkı’nda bir araya gelen kadınlar, Çağla Köse’nin güvenlik görevlisi tarafından elbisesi bahane edilerek parktan atılmak istenmesini protesto etti.

İstanbul Maçka Parkı’nda bir araya gelen kadınlar, dün akşam parkta görevli güvenlikçinin Çağla Köse’yi kıyafetini gerekçe göstererek, taciz edip parktan atmaya çalışmasını “Kıyafetime karışma” diyerek protesto etti. “Kıyafetime karışma, kadınlar için adalet” pankartının açıldığı eylemde, “AKP elini bedenimden çek”, “Yaşamımıza müdahale ettirmeyiz” dövizleri taşınarak, “Ne istersek giyeriz, istediğimiz yerde gezeriz” ve “Elbiseme, şortuma hayatıma karışma” sloganları atıldı. Eyleme CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan da destek verdi.

‘YARGIDAKİ CEZASIZLIK BUNU POMPALIYOR’

Eylemde konuşan Selina Doğan, bu saldırıyı gerçekleştirenlerin cesareti nereden aldıklarını sorarak, “Elbette ki siyasetin en tepesindekilerin, insanların en ilkel duygularına yani cinsiyetçi, ırkçı, saldırgan duygularına hitap ederek oluşturdukları siyasi söylemden alıyorlar en başta. Ardından medyadaki nefret söylemi, yargıdaki cezasızlık da bu durumu pompalıyor” diye konuştu. Mevzunun kadın-erkek meselesi olmadığı dile getiren Doğan, kadının araçsallaştırılarak rejimin değiştirilmek istendiğini söyledi.

‘KİMSE BANA KARIŞAMAZ’

Daha sonra konuşan Çağla Köse ise, görevlinin kendisine “Böyle giyinemezsin tecavüze uğrarsın” dediğini aktararak, “Kimse bana karışamaz, benim kıyafetime karışamaz” dedi. Köse, parkta kitap okudukları sırada 2 güvenlikçinin yanlarına geldiğini belirterek, “Birisi bana ‘Sen böyle giyinemezsin tecavüze uğrarsın’ dedi. Ben istediğim gibi giyinirim, bana kimse karışamaz, bu senin hakkın değil dedim. Orada bulunan bir erkek arkadaş bana yardım etti. Biz olay kapandı sanıyorduk, ama arkasından polis memurunu getirdiler. Kimse bana karışamaz kimse benim kıyafetime karışamaz” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER