YAŞ toplantısı başladı

Çoğunluğu hükümet üyelerinin oluşturduğu ve komuta kademesinin belirleneceği Yüksek Askeri Şura, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde toplandı.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde toplandı. Toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal katılıyor. Ağırlıkta hükümet üyelerinin katıldığı toplantıda, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlarının görev sürelerinin uzatılıp uzatılmayacağına yönelik karar açıklanacak. Bu konuda verilecek olan karar, Jandarma Genel Komutanlığı dahil pek çok görevi de etkileyecek.

Yine bununla TSK’nin çalışmaları ve rütbeli askerlerin atama ve terfileri de karara bağlanacak. Daha önce Genelkurmay Başkanlığı Çakmak Salonda yapılan toplantılar darbe girişimi sonrasında ilk kez Çankaya Köşkü’ne alındı. Çankaya’daki ilk şura toplantısı, Başbakan Yıldırım başkanlığında 28 Temmuz 2016’da, ikincisi 23 Ağustos 2016’da yapılmıştı. Yüksek Askeri Şura üçüncü kez Çankaya Köşkü’nde toplanmış olacak. Toplantıya, bazı bakanlar ile kez katılıyor. Şura üyeleri, toplantı öncesi Anıtkabir’i ziyaret etti. “Çok gizli” nitelikteki toplantıda, çalışmalar bir gün içinde tamamlanacak. Bu da kararların önceden alındığı yönünde bir tespitlere neden oluyor. Bunu güçlendiren ir diğer gelişme de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın dün yaptığı toplantı oldu. Toplantıda alınan kararlara son şekli verildiği belirtildi.

EN SON EKLENENLER