Yıldırım: Gün toplumsal birliği büyütme günüdür

HDP’nin Kadıköy’deki nöbetine destek vermek için yapılan eylemde konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, demokrasi güçlerine, “Gün, toplumsal birliği ve demokrasiyi büyütme günüdür” çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne destek vermek amacıyla yüzü aşkın yurttaş, Kalkedon Meydanı’nda açıklama yaptı. Açıklamaya, nöbette bulunan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım ve HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar da katıldı. Meydanda sık sık, “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “Selam selam İmralı’ya bin selam” ve “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

Nöbete destek vermek için meydana gelen halka teşekkür eden HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, adalet ve demokrasiyi getirmek için yapılacak nöbetlerin ardından Türkiye’nin her tarafında farklı eylemsellikler yapacaklarını belirtti.

Türkiye tarihinde görülmemiş bir şekilde AKP-MHP ittifakı tarafından, faşizmin tahkim edilmeye çalışıldığına dikkat çeken Yıldırım, “Susturulmak isteniyoruz. Halktan izole edilmeye çalışıyorlar. Ama faşizme geçit vermeyeceğiz. Toplumun her alanında mücadeleye devam ediyoruz” dedi.

‘FAŞİZMİN GERÇEK YÜZÜNÜ TEŞHİR ETTİK’

AKP-MHP faşizmine karşı demokrasi güçlerinin anti-faşist cepheyi inşa etmek zorunda olduğunu dile getiren Yıldırım, “Ülkedeki gidişata dur diyebilmek için güçlü bir şekilde direniş göstermeliyiz. Mücadeleyi birlikte büyütmeliyiz” dedi.

Yoğurtçu Parkı’nda tuttukları nöbetin gerekçesini anlatan Yıldırım, “Faşizme karşı buradayız. Engellemelere rağmen buradayız. Bizleri, halktan tecrit etmek istiyorlar. Ama halk bize verdiği destekle bu tecrit ve izolasyonu anlamsızlaştırmıştır ve kırmıştır. Nöbetimiz, faşizmi teşhir etmiştir. Nöbetimizin ilk gününde faşizmin gerçek yüzü teşhir edilmiştir” diye konuştu.
Demokrasi güçlerine çağrıda bulunan Yıldırım, “Gün direnenlerin günüdür. Direnenler kazanacaktır. Yarın geç olabilir. Gün, toplumsal birliği ve demokrasiyi büyütme günüdür” dedi.

‘ADALET ÇÖKERSE TOPLUM ÇÖKER’

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar ise parktaki ablukaya dikkat çekti. Sancar, “Parkta, toplama kampı havası var. Ama biz mücadelemizi her koşulda yürütmeye kararlıyız. Bu mücadele demokrasi, adalet ve barış içindir” dedi. Halklar arasındaki kardeşliği net bir şekilde savunduklarını belirten Sancar, halk ile vekiller arasında örülen bariyerlerin de anlamsızlaştığını belirtti. AKP-MHP ittifakının politikalarına da değinen Sancar, “Meclis’te, sokakta da yasakları dayattılar. Adaleti çökerttiler. Adalet çökerse toplum çöker. Yalan ve talan düzenini ülkeye hakim kılmaya çalışıyorlar. Ama hep birlikte direneceğiz” ifadelerini kullandı.

Sancar, desteğe gelen yurttaşların provokasyonlara gelmemesi uyarısında bulundu.

EN SON EKLENENLER