TMMOB’dan Sur’a ziyaret: Hükümet yıkımı ranta dönüştürdü

Sur’da yıkımı devam eden Alipaşa ve Lalebey mahallelerine ziyaret eden TMMOB bileşenleri, ” Devlet insanların yaşam hakkını elinden alıyor, biz bundan utanıyoruz. Hükümet yıkımı bir rant alanına dönüştürmüş durumda” dedi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesi Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde devam eden yıkıma dikkat çekmek için Türkiye’nin bir çok şehrinden TMMOB ve bileşenleri ilçeye geldi. Ziyaret esnasında TMMOB bileşenleri Sur halkını dinledi ve yıkımın devam ettiği binaları inceledi. İncelemelerin ardından yıkılan binaların önünde TMMOB bileşenleri adına açıklama yapan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, şehir planlamacıların asli görevlerinin kültürel ve tarihi mirasa sahip çıkmak olduğunu vurguladı.

‘YAPILANLAR ZULÜMDÜR’

Koramaz, Sur’da bir kültürün tamamen yok edildiğini, mahallelerin yok edildiğini belirterek, “Onlar öyle mahalleler ki türküleriyle halay çektiğimiz mahalleler. Burada yapılan bir evin yıkımı değil, bir mirasın yıkımı ve yaşam biçiminin yok edilmesidir. Devletin görevi bunları yok etmek değil, devletin görevi yapıyı korumak ve insanlara daha iyi bir yaşam sunmak. Bunu sunmakla görevli olan devlet insanların yaşam hakkını elinden alıyor, biz bundan utanıyoruz. Hükümet yıkımı bir rant alanına dönüştürmüş durumda. Yapılanlar bir zulümdür. Bu zulme karşı mahalle halkının direnişini bizler de platformla birlikte sahipleniyoruz. Bu mücadeleyi Türkiye’ye yaymaya çalışacağız” dedi.

Buradaki ziyaretin ardından TMMOB Diyarbakır Şubesi’ne geçen grup, KHK’ler ile ihraç edilen emekçilerin durumuna dikkat çeken basın toplantısı düzenledi.

EN SON EKLENENLER