Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin güvenliği Sol Açık’tan

HDP’nin Vicdan ve Adalet Nöbeti dördüncü gününe girerken, sabaha kadar parkta nöbet tutan vekiller ve partililerin güvenliğini Sol Açık taraftar grubu sağladı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Yoğurtçu Parkı’nda sürdürdüğü Vicdan ve Adalet Nöbeti dördüncü gününe girdi. Nöbette bulunan partililer ve vekiller gece geç saatlerine kadar güncel ve politik tartışmalar yürüttü. Sabahın ilk ışıkları ile uyanan partililer, battaniyelerini toplayıp, çevre temizliğini yaptıktan sonra park içinde kısa yürüyüşler yaptı. Dün gece Kadıköy’de bulunan Şükrü Saraçoğlu stadında oynanan Fenerbahçe-Sturm Graz maçı nedeniyle nöbette katılanlara yönelik olası ırkçı saldırılara önlem amacıyla Fenerbahçe’nin Sol Açık taraftar grubu sabaha kadar parkın güvenliğini sağladı.

‘HALKLARIN ÖZGÜRLÜĞE KAVUŞACAĞI GÜNLER YAKIN’

Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde HDP’nin tüm ilçe örgütleri çalışma yürütürken, parkta lojistikten, yemeğe, gelecek ziyaretçilerin ve yürüyüşlerin koordinasyonuna kadar tüm işlerine HDP Kadıköy İlçe Örgütü tarafından koordine ediliyor. HDP Kadıköy İlçe Eşbaşkanı Ercan Demir, nöbetin başladığı ilk günden itibaren koordinasyonu sağlayanlardan. Parkın temizliğinden, nöbet tutacak kişilere kadar, yoğun bir koşuşturmanın içinde olana Demir, dün gün boyu Sol Açık taraftar grubuyla irtibat halinde parkın güvenliğini sağladı. Yoğun mesaiye dikkat çeken Demir, “Özverinin tek bir sebebi var o da demokratik siyasete olan inancımız, halkların özgürlüğe kavuşacağı olan günlerin yakın olmasıdır” diye konuştu.

GÜNÜN PROGRAMI

Saat 09.00’da Bingöl Dernekleri’nin ziyaretinin ardından 11.00 de vekiller gelişmelere ilişkin basın açıklaması düzenleyecek. Açıklamayı Hişyar Özsoy’un yapması bekleniyor.

Ardından gerçekleşecek ziyaretler ise şöyle;

Saat 12.00-13.00 arası ÖDP ve Alevi Dernekleri,

13.30’da CHP Ataşehir İlçe Örgütü,

14.00’da HDK Yönetim Kurulu,

18.30’da DİSK, KESK, TMMOB, TTB’nin Kadıköy Boğa’dan Yoğurtçu Parkı’na yürüyüşünün yanı sıra HDP’nin İl ve İlçe Örgütleri ziyarette bulunacak.

EN SON EKLENENLER