Yüksel’de sağanak yağmur altında direniş

Yüksel Caddesi’nde 269 gündür devam eden “İşimizi geri istiyoruz” eyleminde sağanak yağmura rağmen yapılmak istenen açıklamaya müdahale eden polis, eylemcilere biber gazı sıkarak darp etti.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 149’uncu güne girerken hem onlara destek olmak hem de ihraç edildikleri işlerine dönmek isteyen kamu emekçilerinin başlattığı “İşimizi geri istiyoruz” eylemi 269’uncu güne geldi. Yüksel Caddesi üzerinde abluka altında bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen grup, Konur Sokak’ta toplandı.
Eyleme KHK ile işinden atılan Veli Saçılık, Adnan Vural ve çok sayıda eylemci katıldı. Sağanak yağmura rağmen toplanan eylemciler, “Nuriye ve Semih’in açlık grevi 149’uncu günde Nuriye Semih işe geri alınsın” yazılı pankart açarak İnsan Hakları Anıtı’na doğru yürüyüşe geçti.

POLİS SAÇILIK’I HEDEF ALDI

Yüksel Caddesi’ni kapatan polis eylemcilerin geçişine izin vermedi. Polislerin kapattığı alanda açıklama yapmak isteyen grup “Nuriye Semih onurumuzdur”, “Emekçiyiz, haklıyız kazanacağız” sloganları attı. Eylemcilere müdahale eden polis kimi eylemcileri darp ederek sokaktan uzaklaştırmak istedi. Polisin sokaktan uzaklaşmak istemeyen eylemcileri yumruklaması dikkat çekti. Kitlenin üzerine biber gazı sıkan polis, Veli Saçılık’ı hedef alarak gözüne biber gazı sıktı. Saçılık, kısa süreli görme kaybı yaşadı.

‘GÖZÜME BİBER GAZI SIKTI’

Gözlerini açamadığı halde konuşma yapan Saçılık, “Nuriye ve Semih burada direndi, direnmeye devam ediyor. Biz de direneceğiz, onlar bize biber gazı sıkınca onlardan korktuğumuzu sanıyorlar ancak yanılıyorlar. Faşist ve işkenceci bir beni hedef alarak gözüme biber gazı sıktı, bu işkencelerin hesabını verecekler” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER