53 gündür haber alınamıyor, kayıtlar polisi gösteriyor

Bornova’da kayyum atanan bir özel hastanede mali müşavir olarak çalışan Murat Okumuş’tan 53 gündür haber alınamıyor. Güvenlik kamerası kayıtlarını izleyen aile, çocuklarının polislerce kaçırıldığını iddia ederek, delillerin karartılmasından kaygılı.

İzmir’in Bornova ilçesinde bulunan ve FETÖ soruşturmaları kapsamında kayyum atanan Özel Şifa Hastanesi’nde mali müşavir olarak çalışan Murat Okumuş’tan 53 gündür haber alınamıyor. Okumuş Ailesi, İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre oğlunun gündüz vakti TEM polisleri tarafından kaçırıldığını iddia eden aile, kaçırılma sırasında video kayıtları olmasına rağmen devlet makamlarının kendilerine cevap vermediğini belirtti.

KEMARA KAYITLARI İZLENDİ

1 Ağustos Salı günü savcılığa gittiklerini ve güvenlik kamerası kayıtlarını izlediklerini ifade eden baba Ahmet Okumuş, güvenlik kamerası kayıtlarına göre 2 arabadan inen en az 5 kişinin çocuğunu darp ederek kaçırdığını izlediklerini söyledi.

İZLENEN KAYITLAR VERİLMEDİ

Okumuş, video kayıtlarını talep etmeleri üzerine savcının 3 Ağustos Perşembe günü gelmelerini istediklerini söyledi. O gün de kayıtların kendilerine teslim edilmediğini belirten baba Okumuş, “Savcı, dosya benden alındı, başka bir dosyayla birleştirildi. Ardından ‘Dosyaya ilişkin gizlik kararı alındı ve size bilgi veremem. Dosyaya artık Terörle Mücadele Savcısı Berkan bakıyor’ dedi. Oğlumu 53 gündür arıyorum, kimse bana bilgi vermiyor ama hakkında dava yürütülüyor” dedi.

‘DELİLLER KARARTILIYOR’

Delilerin karartıldığından şüphelendiklerini belirten baba Okumuş, “Ne yapacağımızı şaşırdık. Deseler ki ‘Oğlunuz elimizde’, biz de rahatlayacağız ama onu da demiyorlar. İnsan bu duruma ne kadar dayanabilir. Çocuğumuzun akıbetini bilmek istiyoruz. Oğlum 53 gündür aynı elbiseyi giyiyor. Daha ne diyeyim?” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER