BM Suriye Komisyonu üyesi Del Ponte istifa etti

BM Suriye Araştırma Komisyonu üyesi Carla Del Ponte, görevinden istifa etti. Del Ponte, Suriye’de savaş suçlarının üzerine gidilmesi için BM Araştırma Komisyonu’na destek sunulmadığını söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Araştırma Komisyonu üyesi İsviçreli Carla Del Ponte, İsviçre’nin Lucarno kentinde düzenlenen bir konferansta görevinden istifa ettiğini açıkladı. Komisyonu’nun hiçbir siyasi irade tarafından desteklenmediğini ifade eden Del Ponte, BM Güvenlik Konsey’inin Suriye için hiçbir şey yapmadığını söyledi.

“Suriye’de adaleti sağlamak için BM Suriye Araştırma Komisyonu olarak hiçbir gücümüz yok” diyen Del Ponte, Suriye’de savaş suçlarının üzerine gidilmesi için BM Araştırma komisyonuna destek sunulmadığını vurguladı.

CARLE DEL PONTE KİMDİR?

65 yaşındaki deneyimli İsviçreli hukukçu Carle Del Ponte, Yugoslavya ve Ruanda savaş suçlarını araştırma dönemini kapsayan 1999-2007 yılları arasında Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Savcılığını yürüttü. Del Ponte, 2012 yılından beridir BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğine bağlı kurulan BM Suriye Araştırma Komisyonu üyesi olarak çalışıyordu.

EN SON EKLENENLER