‘Dur’ demek için örgütlü olmalıyız

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan raporunda Temmuz ayı içerisinde 8 kadın “şort giydiği, açık giyindiği, sigara içtiği” bahanesiyle saldırıya uğradı. Saldırılar karşısında örgütlü bir mücadele ile sokağa dökülen kadınlar ‘mücadelelerinin süreceği’ vurgusu yaptı.

Kadınların canına tak etti

“Kıyafetime karışma” eyleminin çağrıcılarından Dilber Sünnetçioğlu, iktidar başta olmak üzere eril zihniyetin Türkiye’de hakimiyet kazanmaya çalıştığına vurgu yaparak, kadına yönelik şiddetin artış göstermesinde yürütülen siyasetin ve iktidarda bulunan yetkililerin söyleminin çok etkili olduğunu kaydetti. “Ben minicik bir kıvılcım ile eylem çağrısında bulundum; ama kadınların gerçekten canına tak etmiş olmalı ki bugün binlerce kadın sokağa dökülebiliyor” diyen Sünnetçioğlu, kadınların uygulanan şiddete ve eril zihniyete karşı ancak örgütlü bir duruş ile mücadele edebileceğini vurguladı. Sünneçioğlu, “Birleşirsek daha güçlü olacağız” dedi.

Mücadelemiz sürecek

KCDP üyesi ve aynı zamanda “Kıyafetime karışma” eylemi çağrıcılarından Aysel Figen de, kadınlara yönelik saldırıların giderek arttığına dikkat çekerek, “Mücadelemiz, saldırganlar cezalarını alana dek devam edecek. Her gün bir hakkımıza saldırı oluyor ve geriye doğru bir gidiş var. Tüm geriye dönük gidişlere karşı ‘dur’ demek için bir arada ve örgütlü olmalıyız” dedi. Öte yandan kadınların İstanbul Çekmeköy’de başlattığı ve dalga dalga yayınlan “Kıyafetime karışma” eylemleri önceki akşam da Ankara ve Antalya’da yapıldı. Ankara Kuğulupark’ta,bir araya gelen kadınlara Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka da da destek verdi. . İSTANBUL/dihaberg

EN SON EKLENENLER