Çukurova’daki HDP’lilerin gözaltı gerekçesi bilinmiyor

Adana , Antalya ve Mersin’de gözaltına alınan onlarca HDP’linin ne için gözaltına alındığı bilinmiyor. Adana’da gözaltına alınan 20 genç avukatlarıyla görüştürülmezken, Antalya’da gözaltına alınan Kepez İlçe yöneticisi Hogır Gürses’in nereye götürüldüğü bilinmiyor.

15 Ağustos öncesi Adana polisi tarafından dün sabah yapılan operasyonda gözaltına alınan en az 20 gencin Adana Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğu öğrenildi. Emniyette giden avukatların gençlerle görüştürülmediği ve gözaltı gerekçeleri hakkında bilgi verilmediği bildirildi.

MERSİN

Mersin’de dün sabah HDP il ve ilçe eşbaşkanları ve yöneticilerine yönelik operasyonda gözaltı sayısı 10’a yükseldi. Dün yapılan operasyonda Akdeniz, Yenişehir , Toroslar ve Mezitli ilçelerinde düzenlenen ev baskınlarında evler didik didik aranırken, aralarında HDP Mersin İl Eşbaşkanları Hatice Şahin ve Mirza Söylemez’in bulunduğu 10 HDP’linin İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğu ve gözaltı gerekçeleri hakkında hala bir bilgi verilmediği ifade edildi. Gün içinde avukatların HDP’lilerle görüşeceği belirtildi.

Gözaltına alınan HDP’lilerin isimleri şöyle: HDP Mersin İl Eşbaşkanları Hatice Şahin ve Mirza Söylemez, Yenişehir Eşbaşkanı Feride Merengöz, Yenişehir yöneticisi Nuri Balta, Mezitli yöneticisi Rojhat Yıldız, Meryem Bays, Nimet Burak, Lezgin Özden, Yakup Etiş, Toroslar İlçe yöneticisi ibrahim Karadağ.

ANTALYA

Antalya’da dün yapılan operasyonlarda birçok eve ve HDP Antalya il binasına baskın düzenlenmiş aralarında HDP Antalya İl Eşbaşkanları İhsan Nergiz ve Songül Sarklı’nın da olduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı. İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan HDP’lilerin gözaltı gerekçeleri hakkında hala bir bilgilendirme yapılmadı. Öte yandan Antalya’nın Kepez İlçe yöneticisi Hogır Gürses’in motosiklet üzerinde dün Kepez İlçesi Güneş mahallesinde polisler tarafından durdurularak, darp ile gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan Gürses’in ailesi İl Emniyet Müdürlüğü’ne sormasına rağmen çocukları hakkında bilgi alamadıklarını kaydetti. Gürses ailesi dünden bu yana oğulları Hogır Gürses hakkında bilgi alamadıklarını ve nerede tutulduğunu bilmediklerini belirtti.

Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen 24 kişinin Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğu öğrenildi. Gözaltına alınan ve ismi öğrenilenler şunlar: Aydın Benek, Azad Benek, Murat Altundağ, Tarik Altay, avukat Deniz Yıldırım, avukat Ramazan Gökalp, Habur Sadak, Şevin Ağaoğlu, Harun Akdağ, Mehmet Bilen, Nihat Akkaya, Rafiye Akkaya, Sevgi Arslan, Emrah Çetin, Hogır Gürses.

EN SON EKLENENLER