Suruç için eylem yaptı fotoğrafları internette çıkınca işinden atıldı

L İstanbul’da POS cihazı hizmetleri veren özel bir firmada çalışan Nesibe Karakaya, Denizli’de Suruç katliamını protesto etmek amacıyla 2 yıl önce yaptığı tek kişilik eylemin fotoğraflarının internete düştüğü iddiasıyla işinden atıldı.

Suruç katliamını kaldığı Denizli’de tek başına protesto eden Nesibe Karakaya, yaptığı eylemin fotoğraflarının katliamın ikinci yıl dönümünde internete düşmesi ardından işinden atıldı. İstanbul’da POS cihazı hizmetleri veren özel bir firmada Şubat 2016’dan beri çalışan Karakaya’nın 14 Temmuz 2017’de işten çıkarılmasına gerekçe olarak performansının beğenilmemesi olarak gösterilse de Karakaya’ya göre işten atılmasının nedeni Suruç katliamını protesto ederken çekilen fotoğraflarının internete düşmesi.

Karakaya, her ne kadar iş yerinin “performans yetersizliği” gerekçesi ile işten çıkardığını iddia etse de çalıştığı bankaların işlerini düzenli bir şekilde yaptığı için kendisine teşekkür ettiklerini söyledi. Aynı şekilde bu teşekkürleri iş yerinden de sık sık aldığını dile getiren Karakaya, eylem fotoğraflarının internette yayılması ile birlikte 3 gün içinde “performans düşüklüğü” gerekçesiyle işinden atıldığını söyledi.

‘3 GÜN İÇİNDE TAVIRLARI DEĞİŞTİ’

Şubat 2016’da POS Ödeme Sistemleri ile ilgilenen bir firmada çalışmaya başladığını dile getiren Karakaya, “Akbank, Kuveyt Türk, HSBC gibi bankaların POS parkurunu yürüten ve 81 ile hitap eden bir firmaydı. Biz orada teknik ekip firması gibi bankaların pos parkurlarını veya teknik sorunlarını çözüyorduk. Daha 2’nci yılıma girmeden Suruç katliamının 2’nci yılında bazı sosyal medya hesaplarında bir arkadaşım benim 2 yıl önceki eylemimi görmüş. Yanıma gelerek ‘ben seni böyle bilmiyordum. Niye bizimle paylaşmadın’ gibi şeyler söyledi” dedi. Arkadaşıyla arasında geçen konuşmaya bir yöneticinin de şahit olduğunu belirten Karakaya, daha önce performansı için kendisini tebrik eden firma yöneticilerinin 3 gün içerisinde tavırlarının değiştiğini ve kendisini işten attıklarını aktardı.

‘FOTOĞRAFLAR YÖNETİCİLERİ RAHATSIZ ETMİŞ’

Normalde işine son verilen elemanların ay sonunu bekledikten sonra ilişkisinin kesildiğini kaydeden Karakaya, daha Temmuz’un 16’sında çalıştığı bölümün müdürünün kendisini işten attığını belirtti. Karakaya, “3 bankanın müşteri temsilciliğini yapıyordum. Ve birçok arkadaşımdan daha iyi performans sağlıyordum. Ben bunu söyledikten sonra bu sefer ‘küçülmeye doğru gidiyoruz’ dediler. Oysa daha 2 gün önce 4-5 kişiyi işe alacaklarını söylediler. Müdüre bir kişinin işten çıkarılıp 5 kişinin işe alınmasının nasıl bir küçülme olduğunu sorduğumda ise, ‘kusura bakma prosedür böyle. Ben de onu uyguluyorum’ dedi” diye konuştu. İşten ayrıldıktan birkaç gün sonra görüştüğü arkadaşlarının kendisine sosyal medyada Suruç katliamını protesto ettiği fotoğrafların dolaşıma girmesinin yöneticileri rahatsız ettiği için işine son verdiklerini duyduklarını aktardı. Karakaya, yaptığı eylemi doğru bulduğunu belirterek, bu yüzden işten atıldığı için üzgün olmadığını söyledi.

EN SON EKLENENLER