Gazeteciler, hak savunucuları, seçilmişler hapiste: Artık yeter diyoruz

Aileler her hafta olduğu gibi bu hafta da kaybettikleri yakınlarının mezarı başında basın açıklaması yaparak faillerin bulunmasını ve yargı önüne çıkarılmasını istedi.

294. haftada yapılan açıklamayı KHK ile kapatılan Roboski Derneği Başkanı Veli Encü okudu. Encü, “Bugün katliamın üzerinden geçen 2058. gün ve hala adalet yok. Bizler sadece katledilen yakınlarımız için adalet talep etmiyoruz. Ülkede yaşanan haksızlıkların, hukuksuzlukların haddi hesabı yok.

Adaletsizlik, vicdansızlık ve zalimlik sınır tanımayan bir seviyeye ulaşmış durumda. Gazeteciler hapiste, hak savunucuları hapiste, işlerinden ihraç edilenler hapiste, seçilmişler hapiste. Fakat 2058 gündür Roboski’de 19’u çocuk 34 yakınımızı katledenler hala görevde ve cezalandırılmış değil. Bugün yargı mekanizması bağımsız olmaktan çıkıp iktidar yanlısı olmuş ve sadece kişi veya kişilerin emir ve talimatları doğrultusunda hareket etmektedir. Bizler bu düzene, bu hukuksuzluğa, bu politikalara dur demeliyiz. Bütün mağdurlar için, mazlumlar için, suçsuzlar için adalet diyoruz, vicdan diyoruz. Artık yeter diyoruz” diye konuştu. Yurt Haberleri

EN SON EKLENENLER